Öka takten på bloggandet

Fler blogginlägg ger fler chanser till trafik

Att blogga när du har en sajt är ju en självklarhet när du vill driva trafik för min egen del. Det är dock ingen självklarhet för alla som har hemsidor på webben. Har du en privat sajt, en företagsblogg eller en statisk sida, så se till att du börjar skriva om saker i din egen sfär så att säga. Starta egen blogg här, ifall du vill komma igång.

Jag har skrivit mer om det i inlägget Blogga mera – Öka aktiviteten på din sajt . Som jag publicerade på min sajt om sökmotoroptimering.

Fördelar med att skriva mycket och ofta om din nisch

Det finns självklart ett stort antal fördelar med att blogga ofta om man så säger. En av fördelarna är att det skapas nytt relevant material i din nisch ifall du fokuserar på ett segment. Du kommer med tiden du bloggar kunna bli en auktoritet i din bransch om du ger det kraft och energi. Du behöver skapa bra material vad gäller, texter, artiklar, guider, videos, bilder etc. Skapa kvalitet hellre än kvantitet.

Skapa trafik genom aktivitet

Se till att det du skapar är delningsbart och att du ger din blogg den uppmärksamhet som den förtjänar. Du behöver även ha besökaren i fokus när du skriver. Skriv inte enbart för Google.se även fast du behöver ha med SEO i din beräkning när du skapar material. Besökaren i fokus med Google.se som sidofokus.

Sökmotoroptimering för långsiktig aktivitet

SEO optimerat material har ju en förmåga att verkligen leva kvar hos Google och bli sökbart i flera år om man gör det på rätt sätt. Jag har en artikel jag skapade för 4 år sedan som fortfarande ligger 1:a i sin nisch och den drar ca 1300 besökare per månad. Enbart via den artikel faktiskt. Det är bra för ett blogginlägg som är såpass gammalt och tog ca 2 timmar att skapa.

Här kan du lära dig hur du själv kan arbeta hemifrån: Tjäna pengar hemifrån online

Skapar du blogginlägg som kan leva länge så har du mycket gratis efter ett år eller så. Då kan bloggen leva av sig själv om man så säger. Det är det fina med sökmotoroptimering. Jag älskar det, när inläggen får kraft i SERPEN och skapar besökare under flera år.

Fler blogginlägg ger fler chanser till trafik