Öka besöksantalet: Använd fler kanaler än Google

Hur man ökar bloggtrafiken i alla nischer utan Google?

Många nya webbplatsägare och bloggare hoppas på att kunna använda SEO för att skapa massor av trafik. Oftast misslyckas de med att få en bättre placering i Google eller mer trafik och förstör sin webbplats genom att spamma in för många länkar. Det skall du vara aktsam med! Var noga med ditt innehåll, dina länkar och din sajt i övrigt.

Den här artikeln visar dig några av de möjligheter som finns utanför Google och SEO.

Jag vill också lyfta fram kraften i gästpostning och berätta om några av de mindre kända teknikerna för att skapa trafik. I slutändan handlar allt om vilka personer du känner och vilket nätverk du kan utnyttja. Ta reda på hur du kan dra nytta av trafikkällor som du kanske inte har hört talas om tidigare eller som du inte trodde skulle gynna ditt företag.

Denna taktik hjälpte mig att skapa en boom på en av mina  bloggar.

1. Skicka ett e-postmeddelande till din prenumerantlista

Oavsett hur stor din nuvarande lista är, skicka dem dina nya artiklar. Det har hänt mig och det händer även de stora pojkarna: Du har fullt upp med att göra saker och glömmer att skicka ett e-postmeddelande!

Att ha en lista med prenumeranter är din viktigaste tillgång och du bör definitivt använda den. Även om du har skapat en e-postsekvens med din autoresponder kan du fortfarande skicka nyhetsbrev. Dessa personer har valt att prenumerera för att de VILL höra från dig och läsa vad du har att säga.

Om du inte har startat en egen lista rekommenderar jag starkt att du börjar med e-postmarknadsföring och ökar omvandlingsgraden för dina prenumeranter.

oka bloggbesokare

2. Bilder och plugins för bilddelning

Detta är en av mina största trafikgeneratorer på min reseblogg. Installera bara ett plugin som Frizzly för att få fina delningsknappar när du håller muspekaren över bilden.

Jag skapar bilder för att illustrera inlägg och mycket mer.

De finns också med på mina Twitter-kort, Facebook-inlägg och så vidare. Numera är det ganska lätt att skapa vackra bilder utan att vara grafisk designer. Här är mina favoritresurser:

  • Canva
  • Bildbanker med bilder som Gettyimages, Fotolia, Shutterstock, Pic Jumbo, Pixabay, etc.

Det beror på dina preferenser, men med några bilder från bildbanker och Canva kan du göra bra saker. För att ändra storleken på bilden kan du använda Webresizer (gratis) samt andra bildkomprimeringsprogram.

3. Dela innehållet flera gånger på sociala nätverk

Buffer publicerade nyligen en artikel där de analyserade fördelarna med att dela innehåll mer än en gång på dina sociala medier.

Detta fungerar mycket bra på Twitter.

Du kan nå följare i olika tidsintervall eller bara personer som inte var online när du först delade det. Detta kan leda till fler delningar och retweets, ökad trafik till din blogg, bättre CTR (click-through rate) och många andra positiva effekter. Bufferapp kan hjälpa dig att automatisera, men det finns också flera andra verktyg som du kan använda.

seo optimerade bilder

4. Metadata på sociala nätverk (Twitter-kort, Facebook Open Graph…)

En teknik för att skapa trafik som är helt passiv – men som fungerar riktigt bra – är metadata för sociala nätverk.

Här är de som du kan använda:

Twitter
Facebook Open Graph
Pinterest

Du kan skapa trafik från olika håll utan att behöva arbeta hårdare. Detta gör det möjligt att inkludera bilder i dina delade artiklar. Du kan också få några av ovanstående fördelar genom att använda WordPress SEO från Yoast, som är ett mycket populärt (gratis) plugin.

5. Öka hastigheten på din webbplats

Att förbättra hastigheten på din webbplats kan vara ett legitimt sätt att få en lägre avvisningsfrekvens, vilket i sin tur kan leda till bättre konverteringar och bättre placering på Google. Du bör sträva efter att alla WordPress-webbplatser laddas inom tre sekunder för att uppnå bättre resultat.

Jag rekommenderar att du installerar ett caching-plugin som W3 Cache, WP Fastest cache eller WP Rocket (betal). Du bör också ha bilder som laddas ganska snabbt (Lazy load-plugin hjälper dig) och ha ett snyggt, rent kodat tema.

Oavsett vilka insticksprogram du använder, tänk på att varje insticksprogram kan sakta ner din webbplats om det inte används på rätt sätt. Som en tumregel kan man säga att ju färre plugins du har installerat, desto snabbare är din webbplats.

Detta är något mycket viktigt som du bör kontrollera från tid till annan.

6. Gästbloggning

Jag talar om gästpostning. Detta är en av de bästa strategier för att skapa trafik som jag känner till, men också den som kräver mer arbete från din sida. Arbeta med något av hög kvalitet och publicera det på en annan blogg för att få de bästa resultaten.

Din egen blogg kanske inte har någon trafik ännu, men den populära blogg som du föreslår din artikel för har en hel del trafik. Om du bygger upp en relation med bloggägaren kan det till och med hända att du får publicera nya artiklar eller att de marknadsför innehåll på din blogg.

Ni kan också samarbeta i framtida projekt eller göra intervjuer. Gästutskick är ofta nästa steg efter kommentarer och är till stor hjälp för att skapa nätverk.

7. Använd verktygen effektivt

Jag rekommenderar alltid verktyg som Buffer, Hootsuite och andra för att automatisera delar av dina dagliga uppgifter. Det hjälper dig att få mer gjort på kortare tid. I slutändan kommer det definitivt att ge dig fler besökare till din blogg på kort sikt, och trafiken kommer att öka med tiden.

Många av dessa verktyg finns i en gratisversion eller du kan få en gratis provversion. Börja med dessa och hitta den programvara eller webbapplikation som du tycker bäst om.

oka besoksantaket

8. Webbplatser med innehåll

Lägg ner lite tid på att söka efter flera ställen där du kan lägga in dina länkar. Du kanske vill prova Scoop.it. Förutom den fria trafiken och exponeringen får du också länkar av god kvalitet som förbättrar din SEO på din webbplats.

9. Betald trafik

Var inte rädd för att använda betaltrafik. Om du gör det rätt kan betalda annonser ge en bra avkastning på investeringen och du kan tjäna en hel del pengar. Nästan alla sociala nätverk har sin egen annonsplattform. Detta kan vara lite kostsamt ifall du är nybörjare inom bloggning och du kanske inte har någon budget alls, men betald trafik kan vara väldigt bra ur olika synvinklar och du kan få fram bra data för vilka sökord som verkligen styr din nisch om du förstår vad jag menar.

Sammanfattning

Detta är några av alla de sätt där du kan skapa trafik och öka besöksantalet till din blogg utanför Google. Google är en bjässe och en underbart bra trafikkanal, men det finns så många andra ställen där du också kan fiska trafik och skapa buzz, besökare och kunder till din blogg eller webbplats, Se till att du använder även dessa och gör allt du kan för att skapa dig den framgång du så hett eftertraktar.

Hör gärna av dig här nedan i kommentarerna om vilka trafikkanaler du själv gillar och använder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *