Nu 50 procent avklarat på min utmaning – Yes!

Halvvägs mot mål – Bloggutmaning 500

Jag har precis publicerat bloggpost nummer 250 och har i och med det klarat av halva utmaningen som innebär att jag skall skriva 500 blogginlägg på 5 månader! Det känns overkligt och jättekul såklart. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle ha kommit såhär långt redan nu. (Jag ligger lite före schemat faktiskt).

Både enkelt och svårt samtidigt

Det har som jag nämnde i en annan bloggpost, den som beskrev att jag klarat av 40%, tror jag, både varit enkelt och svårt att blogga så här pass mycket medans jag har ett vanligt liv med allt vad det innebär – Arbete, familj, hobbys, oregelbundna arbetstider i vården, vinter ute och massa annat som upptar tiden för oss allihopa.

Det enkla har varit att numera är det inte så svårt att skapa nytt innehåll. Jag kan faktiskt längta tills jag får trycka på den blåa publiceringsknappen till höger på mina WordPress bloggar numera. Det är en skön tillfredsställelse. Den där lilla rädslan för att publicera nya bloggposter och vad andra skall tycka och tänka är helt bortblåst. Det är bara att publicera.

Halvvags mot malet

Producera mera

Vill du själv bli bra på att skriva och publicera blogginlägg, så se till att börjar producera sjukt många under en period, så släpper din oro med tiden kan jag lova.  

Det svåra kan vara att komma på bloggideér och att jag har haft lite tid för mitt bloggande egentligen. Jag har som alla andra i tillvaron, fått skapa mig tid för att skriva mitt i livet på något vis. Speciellt tufft har det varit när jag arbetat långa dagar på mitt vanliga arbete och kommit hem vid 22:30 och inte har publicerat något den dagen.

Skapat fler än jag behöver vissa dagar

Skall man komma i mål med denna bloggutmaningen, som innebär 500 publicerade blogginlägg på 5 månader, så behöver man skapa 3.5 inlägg per dag i snitt och sedan skicka ut dessa på Internet. Det är många bloggposter, speciellt om man arbetar och har familj. Men det går!

Jag har gått upp tidigare än jag brukar under denna period och skapat innan arbetet, som börjar vid 07:00. Det låter tidigt, men 30 minuter tidigare än vanligt ger mycket tid i slutändan. Det har varit den tiden som behövts liksom för att skapa utrymme för allt skrivande.

Vissa dagar har skapat många fler än jag behövt och detta har såklart hjälpt till de dagar jag inte hunnit skapa ett enda blogginlägg, (dessa dagar är dock få kan jag tillägga). Man får gasa på när det funkar så att säga. Detta är ju en självklarhet, men det är först när man gör det som det fastnar i ryggraden så att säga.

Ju mera du skapar desto bättre blir du

Att skriva är ju som vilken träning som helst egentligen. Du blir snabbare och skickligare ju mera du tränar och skrivande är precis så. Ju fler gånger du har publicerat nytt inlägg, desto enklare blir det och ju bättre blir du (förhoppningsvis). Är du själv på gång att skapa något på Internet eller i det vanliga livet, så sätt igång.

Det är nytt år nu, så använd det till en nystart! God fortsättning och kör hårt med allt du drömmer om och vill åstadkomma i ditt eget liv! Vill du starta egen blogg kan du kika på mitt inlägg om det. Vill du se hur man driver företag online hemifrån, kan du se det i en av mina bloggposter.

Edit: En biprodukt av allt detta skapandet, som har gett flera andra personer viljan och uppmuntran att börja sina egna äventyr på Internet är ju att jag har fått en insikt i mina egna kunskaper, mitt eget skapande och det har lyft mig vad gäller mitt eget självförtroende samt självkänsla. Tack för det! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *