Mentorsutbildning i Falun gav nytt bränsle

Jobbets coachingutbildning gav mersmak

I vintras/våras var jag på en coachingutbildning för Falu kommuns räkning. Egentligen var ju utbildningen för min skull, men den var beställd av Falu kommun. Det var en mentorsutbildning med ett coachande förhållningssätt som inriktning. Meningen är att vi skall bli bättre på att ta emot ny personal samt hjälpa dessa till en bättre tid antingen hos oss eller på någon annan arbetsplats inom Falu kommun.

Jag måste säga att det var en riktigt bra utbildning och Magnus Johansson på Care of Utbildning som höll i kursen var suveränt bra på sin sak. Det var spot on! Han guidade oss på ett riktigt professionellt sätt och använde sig av flera olika spännande tekniker vad gäller coachingsamtal och annat som vi behövde för att kunna ta till oss kursen på bästa sätt samt gräva djupare i hur vi på bästa sätt skall kunna coacha andra i vår mentorsroll på arbetet.

mentorsutbildning falun

Coaching är ett spännande förhållningssätt

Jag har tidigare varit på ett gäng olika utbildningar i olika former, men det var länge sedan jag fick en så pass stor AHA – upplevelse som av denna utbildning. Det är ett spännande sätt att förhålla sig till sig själv, andra människor och verkligheten när man ser ut det coachande sättet. Riktigt coolt måste jag säga!

Under kursen som pågick under 4 dagar fick vi en inblick i hur coaching fungerar samt hur vi på ett bättre sätt kan hjälpa andra genom att ställa frågor, specifika frågor som öppnar upp den andre personen så att denne själv hittar sina svar, istället för att komma med tips och råd som är sprungna ur vårt eget sätt att se på världen. En sjysst form av hjälp till självhjälp.

Mentorsutbildning gav mersmak

Denna utbildning gav verkligen mycket och jag tycker absolut att jag har höjt min egen nivå. Det har även blivit enklare att hjälpa andra personer bättre genom att se saker ur deras perspektiv istället för att se ur mina egna begränsande övertygelser om hur världen skall fungera för andra.

Ett för mig nytt synsätt där man håller inne med sina egna tips och råd och istället ställer bra och specifika frågor, så att den som blir coachad hittar svaren inom sig istället. Svar som passar denna själv.

Som sagt. Jag är mycket nöjd ,med denna utbildningen och tacksam för att ha fått gå den via Falu kommun.

Mentorsutbildning i Falun gav nytt bränsle