Mammablogg: Starta blogg som hemmamamma

Blogga som hemmamamma

Att välja att offra några år av ditt yrkesliv för att se dina barn växa upp och ge dem kärlek, uppmärksamhet och utbildning de behöver för att utvecklas är ofta synonymt med inkomstbortfall. Moderskapsledigheten varar bara några månader och de förmåner som erbjuds hemmamödrar är inte alltid tillräckliga för att kompensera för lönebortfallet. Här kan du starta ny blogg!

Tjäna pengar hemifrån

Tack vare Internet finns det många sätt att tjäna pengar hemifrån. Men den som bäst förenar din roll som hemmamamma och din önskan att tjäna pengar är utan tvekan att skapa en blogg. En blogg för att helt enkelt dela med dig av din vardag som mamma och hemmafru som intresserar dem som har varit, är eller kommer att bli mammor. Men också män som vill förstå vad deras fruar går igenom.

Observera att det kan vara helt gratis att publicera en blogg och att även om du väljer premiumlösningar för att garantera en viss kvalitet och användarvänlighet kostar det bara några tiotal euro per år. En investering som snabbt betalar sig själv. Särskilt eftersom du har en så stor läsekrets, som sannolikt inte kommer att försvinna, är det inte särskilt komplicerat att få betalt för din blogg. För att bevisa det har vi valt ut flera metoder som gör att du kan tjäna pengar på dina publikationer.

mammablogg

Reklam på din blogg

Det mest uppenbara sättet att tjäna pengar på ditt bloggande är att annonsera på din blogg. Och här har du många valmöjligheter. Mellan att bestämma vilken form av annonser du vill ha på din blogg. Välj teman för dessa annonser och framför allt den annonsleverantör som du vill att din blogg ska ha.

Din inkomst beror på detta sista val. Dessa intäkter kommer att vara några cent per klick på annonsen. Du bör dock veta att alla annonsörer inte är tillgängliga för alla bloggar. Vissa av dem, som är lite mer lukrativa, kräver ett minsta antal månatliga besök för att du ska kunna bli ansluten till dem.

Annonser med Google AdSense

Vi råder dig att börja med att helt enkelt välja ledaren inom internetannonsering, nämligen Google. Genom programmet Google Adsense kan du visa ett antal annonser som är anpassade till din läsarkrets och som gör att du kan få en ganska hög klickfrekvens. Att välja Google Adsense är också en garanti för att du får betalt och att annonserna som visas på din blogg inte är länkade till pornografi eller leder till obehagliga webbplatser.

Reklamintäkterna på Internet har minskat något under de senaste åren, men antalet besök på din webbplats har ökat. Med ett antal besök som är fullt möjligt, några hundra per månad, kommer du att lyckas göra dina kostnader för förvärv av domännamn och din hemvistkostnad lönsamma. Du kommer till och med att göra dina första vinster inom några månader. När din blogg har nått ett högre antal besökare kan du ansöka till reklambyråer som betalar lite mer och ibland till och med multiplicerar dina inkomster från reklam med två eller tre.

Testprodukter

Om du inte är alltför dålig på att skriva och om du skriver på din blogg med en viss noggrannhet kan du erövra en allt större läsarskara. Som vi just har förklarat är din potentiella läsekrets mycket viktig, eftersom den består av mödrar som vill jämföra sig själva, kvinnor som vill förbereda sig för moderskap och rollen som hemmamamma och män som helt enkelt vill förstå vad deras partner känner. Och du behöver inte böja dig bakåt för att vinna dem. Allt du behöver göra är att dela med dig av dina livsscener.

Eftersom ditt dagliga liv utan tvekan liknar deras, kommer de snabbt att identifiera sig med dig. Och annonsörerna har förstått detta. Därför letar de alltid efter fashionabla bloggare som kan testa deras nya produkter och på så sätt indirekt göra reklam för dem. Dessa produkttester är ibland avgiftsbelagda, men framför allt ger de dig alltid möjlighet att få gratis produkter och kampanjerbjudanden. De produkter som testas är allt från ny barnmat till en ny barnvagn som kostar flera hundra euro.

Om du vill testa produkter har du två alternativ. Skriv och vänta på att din blogg ska locka till sig annonsörer eller ta ett framåtblickande grepp. Glöm i alla fall inte att ange kontaktuppgifter på din blogg, åtminstone din e-postadress.

Om du själv vill leta efter varumärken som kan vara intresserade av att låta dig testa deras produkter kan du lägga fram din trafikstatistik. Var medveten om att de alltid kommer att vilja veta hur många besökare du har varje dag eller månad och hur många sidvisningar du har. Om du vill ha den mest exakta statistiken att erbjuda dem kan du installera Google Analytics på din blogg.

hemmamamma blogg

Att skriva artiklar om affiliate

Affiliation är en marknadsföringsteknik som gör det möjligt för annonsörer, även kallade affiliators, att erbjuda andra webbplatser, affiliates, att marknadsföra deras webbplats eller produkter, i utbyte mot att de får betalt beroende på resultatet av denna verksamhet. Förvandlingarna kan gå från ett enkelt besök till en anmälan till ett nyhetsbrev och naturligtvis till försäljning av en produkt.

Dessa artiklar är desto mer intressanta eftersom du kan välja de affiliators vars produkter du är intresserad av och som du vill marknadsföra. Dessutom är detta intelligent reklam eftersom du kan utnyttja det faktum att dina läsare identifierar sig med dig för att föreslå att de köper samma produkt som du eller registrerar sig på den webbplats där du hittar dina konsumenttips eller matlagningsrecept.

Du bör veta att konverteringsgraden för en affiliate-artikel i allmänhet är några få procent, men att ersättningen till affiliate-artikeln varierar mellan 5 och 70 procent av försäljningen. Vi måste dock begränsa detta, eftersom ersättningen för det mesta knappast kommer att överstiga 20 procent.

Men 20 % är inte dåligt och gör att du kan tjäna flera tiotals euro per affiliateoperation. Det är dock viktigt att välja affiliates som du verkligen tror på och som motsvarar din läsarkrets. Se till att inte göra för många affiliates för att inte förlora din bloggs själ och samtidigt dess läsare. Överskrid inte 10-20 % av affiliateinnehållet!

Erbjud dina läsare att betala dig

Så länge du är uppriktig på din blogg och delar med dig av verkliga erfarenheter till dina läsare kommer framgången inte att dröja länge. Och om du erbjuder kvalitetsinnehåll, arbetar, ger bra tips och uppfyller läsarnas förväntningar kan du vända dig till dem för att få en del av din ersättning.

För att göra detta har du olika möjligheter. Du kan antingen välja att lägga en del av eller hela din blogg i betalt läge. På så sätt kan du bestämma priset för ditt månadsabonnemang, som vi rekommenderar att du inte överstiger några euro per månad. Denna inkomst har fördelen av att vara stabil och gör att du kan vara lugn inför de kommande månaderna.

Å andra sidan kommer dina läsare att ställa högre krav på dig och förvänta sig mer av dig, både när det gäller kvantitet och kvalitet på dina publikationer. Observera också att en del av dina läsare inte kommer att vara beredda att betala för att läsa dig… Det är därför vi rekommenderar att du inte betalar allt på en gång och att du förklarar skälen till ditt val för dina läsare. Om du är intresserad av denna metod kan du använda MagicMembers-programmet.

Om du är orolig för att medlemmarna ska lämna din blogg är den här metoden lite brutal. Du kan också erbjuda att betala dina läsare på frivillig basis, beroende på hur mycket de vill ge dig. För att göra detta finns det en metod för ”digitala tips” som redan gör det möjligt för många bloggare och youtubers att få betalt. Denna metod kallas Tipee, tveka inte att upptäcka den.

mamma blogg

Sälja betalt innehåll

Om din blogg har gett dig en riktig smak för att skriva kan du välja att skapa mer omfattande innehåll, till exempel e-böcker eller onlineutbildning. Och framför allt kan du sälja detta innehåll till dina läsare, som har blivit förförda och övertygade av dina gratis texter.

Denna metod kan kräva mer komplicerat arbete, men den kan vara mycket lönsam. En e-bok kan säljas för upp till ett par dussin euro. Om din blogg redan har hundratals eller till och med tusentals regelbundna läsare kan du vara säker på att ditt betalda innehåll kommer att hitta läsare, så länge priset inte är för högt och framför allt att innehållet är anpassat till din målgrupp.

Förutom att sälja ditt betalda innehåll på din blogg kan du erbjuda det på onlineplattformar som Amazon och på så sätt utöka din krets av potentiella kunder och din inkomst.

Slutsats:

Att skapa en blogg är ett enkelt sätt för en mamma som är hemma att tjäna pengar. Med små eller inga investeringar kan du göra dina första vinster redan första månaden. För att göra detta rekommenderar vi att du börjar med att samla alla befintliga betalningsmedel. Du kommer sedan att ha möjlighet att utifrån din erfarenhet välja de som bäst passar ditt arbetssätt, innehållet i din blogg och din läsarkrets. Inkomsterna kommer av sig själva om du följer några regler för att lyckas med din blogg.

Dessa regler är följande:

  • Publicera regelbundet inlägg: minst ett inlägg per vecka.
  • Skapa ett nyhetsbrev så att dina läsare får direkt information när ett nytt inlägg publiceras.
  • Var närvarande på sociala nätverk för att dela dina texter och få fler läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *