Jag har börjat att träna

Nu har jag startat om träningen

Till och från sedan 20 år tillbaka så har jag tränat styrketräning. Jag är dock vad man kan kalla en återfallsbrottsling vad gäller att sluta med träningen i tid och otid. Denna gång skall jag försöka att hålla i min träning och målet är inte beach 2017 utan målet är att må bra samt bli stark i kroppen. Jag vill ha en välmående och stabil kropp, som funkar som jag vill.

Promenader, cykel och vikter

Jag har smygstartat detta året med promenader och jag lyfter lite vikter ihop med en kollega på jobbet ett par gånger i veckan. Så snart det blir barmark, så skall jag ta fram cykeln och börja cykla mer i vardagen. Vardagsträningen är så skön tycker jag. Då får man sin dagliga dos träning utan att för den skull bränna en massa tid på gymmet. Tiden är ju ofta en bristvara för oss som har barn, så det gäller att se till att man hittar stunder som man kan träna på och det är ju enklast om man tar till sig vardagsmotionen tycker jag själv. Hemmaträning eller i anslutning till jobbet brukar vara bäst för att spara på tiden.

Traningsprogram

Det är många gånger tufft att få ihop vardagen med alla göromål och samtidigt tränga in ett längre gympass mitt i alltihopa med arbete och familj. Då blir denna vardagsträningen perfekt. Man gör övningar hemma, alldeles efter jobbet, man cyklar när det finns tillfälle och promenerar till och från andra aktiviteter så fort det går. Då har man ju löst tidsproblemet som så många gånger dyker upp när man skall pallra sig till ett gym mitt i allt.

Träningsprogram

Jag har skapat ett enkelt träningsprogram och skall se till att få in det i vardagen nu under denna månad. Det är absolut inget invecklat program utan där står det bara vilka övningar jag har att välja på vid varje träningspass samt det är egentligen till för att dels hålla koll på mängden träning som görs samt momenten. Så att det blir gjort helt enkelt. Det finns ju sjukt avancerade träningsprogram, men det är inget jag strävar efter. Jag skall inte bulka eller bygga speciellt mycket muskler utan är ute efter att få till en bättre kopp, så jag orkar mer.

Allt är nerskrivet för hand på ett vanligt papper. Det behöver inte vara krångligare än så tycker jag. Enkelhet är ett av ledorden.

Träningen är till för mig, inte någon beachträning här inte! Jag arbetar ju nu i kommunen och det behövs att man har en hyfsat stark kropp många gånger i detta arbetet och det skall jag se till att skaffa mig under detta året. 2017 är ju mitt år! Även vad gäller motion och träning.

Nu kör vi mot ett mer vältrimmat 2017!