Innehåll till Dalarna.nu: Nytt content ska skapas med råge

Dalarna.nu – Känns som mitt skötebarn

Jag älskar Dalarna! Sådär. Nu har jag sagt det igen! I många år var jag trött på vårt kära landskap, men jag hittade tillbaka, och min egen plats, efter att ha bott utomlands. Det är jag verkligen genuint glad för och jag är tacksam för att bo mitt i denna vackra del av vårt land. Här finns allt, för alla årstider. Många åker ju hit till våra röda stugor, vackra dalgångar, idrottsevenemang, till kulturen och det gamla som finns mitt bland det nya. Jag älskar det!

Dalarna med barn

Sajten Dalarna.nu

Jag köpte domänen Dalarna.nu via en Facebookgrupp för ett par år sedan och tyckte att jag gjort ett kap vad gäller domännamnet. Namnet är riktigt bra! Vad jag skulle göra med den visste jag inte egentligen, men jag hade en dröm om att kunna åka omkring i Dalarna, uppleva alla härliga saker själv, samt dokumentera detta på sajten. Det skulle bli någon form av dagbok eller upplevelseguide var tanken. det har det redan börjat att bli faktiskt och det känns kul!

Satte igång förra sommaren, 2020

Sommaren 2020 var första sommaren som jag på riktigt skapade något innehåll till sajten och lade ut. Jag åkte runt lite sporadiskt hit och dit samt fotade en del saker både med cykeln och med bil. Arbetet inom vården samt familjen tar mycket tid, så skapandet av innehåll får alltid komma i 3-4 hand. Vilket är helt ok och naturligt såklart. Mestadels var jag runt Falun och dess närområde.

Sommaren 2021

Den gångna sommaren gasade jag lite mer med bilen och tog mig runt till flera platser för att både uppleva och fota det som jag var med om. Barnen var med ibland, men mestadels var jag själv på dessa utflykter i Dalom. Man får mest fotat om man bara kan stanna där man vill…:) Siljans trakten besöktes flera gånger och jag upptäckte nya platser, galet vackra platser, som jag skall återvända till kommande år.

Klockargarden Tallberg

Nutid och framåt

I skrivande stund är det början av december 2021 och kylan samt mörkret är verkligen här. Temperaturen är -12 och det är kolsvart ute mest hela dagarna. Egentligen inte, men det känns så. Idag sätter jag igång att skapa innehåll till Dalarna.nu och det skall bli spännande att se hur pass stor den sajten kan bli. Besöksantalet har konstant ökat med en peak förra sommaren, då den besöktes av ca 15 000 besökare i juli månad. Den har sjukt stor potential och jag skal förvalta den på bästa sätt.

Det passar bra att skapa innehåll nu när man ändå inte vill vara utomhus alltför mycket och det finns tid för att knappa på tangenterna. Jag har sparat massa fina dalabilder sedan i somras och skall mata ut nytt innehåll de kommande månaderna. Det skall bli riktigt kul! Hoppas du kollar in sajten själv och att du får en trevlig upplevelse här i Dalarna, när du själv är här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *