Inkomst från din blogg: Hur gör man för att tjäna pengar?

Hur man tjänar pengar med en blogg på riktigt?

Vi har alla något som motiverar oss att starta en blogg. För många av oss är den motivationen drömmen om att kunna frigöra oss från våra jobb och tjäna pengar bekvämt från vårt eget hem eller någon anna plats där vi trivs och mår bra. Lär dig hur du kan tjäna pengar hemifrån online.

Är detta möjligt?

Vissa bloggare tjänar 10000, 50000 eller till och med 100 000 kronor/månad. Otroligt, eller hur? Det är klart att vi alla inte kan tjäna så mycket, men att tjäna tillräckligt mycket för att säga upp oss från jobbet är definitivt möjligt.

Frågan är nu hur du kan göra din blogg till en pengamaskin?

Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att generera inkomster och för att ta reda på vilka viktiga faktorer som kommer att bidra till din framgång.

inkomst blogg

Hur du tjänar pengar med din blogg: 3 nyckelfaktorer

Innan vi talar om specifika taktiker som du kan använda för att tjäna pengar på din blogg måste vi ta hänsyn till tre nyckelfaktorer. Dessa ser du här nedan och dessa bör du ha på plats när du skall arbeta online och skapa dig en lönsam blogg och affärsverksamhet på Internet.

Har du valt en lönsam nisch?

Det är viktigt att välja rätt nisch. Om du inte väljer rätt nisch kommer du att ha svårt att göra din blogg lönsam.

Så hur hittar du en lönsam nisch?

Det finns många verktyg som kan hjälpa dig:

SEMrush: Använd det här verktyget för att ta reda på om annonsörer spenderar mycket pengar på annonsering. Om annonsörerna spenderar pengar finns det uppenbarligen pengar att tjäna i den nischen. Detta är ett betalverktyg, men du kan få en del användbar information med gratisversionen.

Google-sökning: Försök att söka på din nisch och se om det finns några annonsörer. Google anpassar sökresultaten, så det är värt att avpersonifiera dem.

Google Keyword Planner: Det här kostnadsfria verktyget ger dig en uppfattning om den genomsnittliga kostnaden per klick inom din nisch. Du kan också få fram genomsnittliga sökvolymer för specifika sökord. Det är användbart om du vill tjäna pengar på Adsense, men det är viktigt att notera att det inte är särskilt exakt på grund av hur Adsense används för retargeting av annonser.

Affiliateplattformar: Det kan vara bra att använda affiliateplattformar som Clickbank och 1TPE för att ta reda på hur mycket handlarna betalar till affiliates. Du måste registrera dig för att söka efter produkter och provisionerna kan variera från 5 % till över 50 % beroende på nisch. Vi kommer att prata om affiliate marketing senare.

varumarke blogg

Har din blogg tillräckligt med trafik?

Det är viktigt med riktad trafik. Om din trafik inte är målinriktad kan den inte hjälpa dig att sälja produkter, tjäna affiliate provisioner eller locka annonsörer. Här spelar SEO och marknadsföring i sociala medier in.

Båda gör ett mycket bra jobb med att leda målinriktad trafik till din blogg, vilket i slutändan kommer att hjälpa dig att tjäna mer pengar. Det är värt att notera att SEO-trafik i allmänhet är mer transaktionell, så människor är mer benägna att spendera pengar om du kan hjälpa dem att lösa ett problem.

Trafik från sociala nätverk är i allmänhet mindre transaktionell, men det är ingen anledning att glömma bort dem – om du fokuserar på sociala nätverk kan du öka räckvidden för din blogg. Det är lätt att bli distraherad och bara leta efter en ökning av antalet visningar och besökare per sida, men det är inte alltid det som räknas.

Anledningen till att de flesta bloggare som Sebastian LMF tjänar otroligt mycket pengar är inte bara för att de får mycket trafik, utan för att de har många som följer dem. En gemenskap av människor som värdesätter den information som de delar med sig av – det är det du måste fokusera på.

Det finns många saker du behöver veta om SEO, här är några grundläggande saker för bloggare. Du måste också marknadsföra varje blogginlägg på ett effektivt sätt och fokusera på att öka din publik. Här är en checklista som kan hjälpa dig.

Bygger du en e-postlista?

En av nycklarna till framgång för alla proffsbloggare är att de aktivt bygger upp sin e-postlista (eller sändlista). En e-postlista är en viktig tillgång för ditt företag. Det hjälper dig att skapa en gemenskap av människor som följer dig, marknadsföra ditt senaste blogginlägg och sälja produkter/tjänster.

När någon prenumererar på din lista visar de att de litar på dig och vill höra vad du har att säga. Skapa ett nyhetsbrev tidigt, om möjligt innan du startar din blogg. Du kan skapa e-postlistor med fångstformulär med SG Autoresponder, Aweber, Mailchimp.

Taktik för att göra din blogg till en penningautomat

Nu känner du till nycklarna till framgång, så låt oss tala om specifika strategier för att tjäna pengar.

Nedan följer några av de bästa sätten att komma igång.

Bli frilansskribent

Om du kan skriva ett blogginlägg är det troligt att folk kommer att betala dig för att skriva blogginlägg åt dem. När varumärken lägger mer pengar på innehållsmarknadsföring har du en utmärkt position för att få kunder.

Min rekommendation är att skriva om det du vet, försök inte skriva om det du inte gör.

Andra varumärken och bloggare söker skribenter som är specialiserade på vissa nischer. Du kan skapa dig ett namn inom din nisch och få fler kunder tack vare det.

affiliate kampanj

Erbjuda en tjänst

Eftersom alla inte vill skriva för andra, vad sägs om att erbjuda en tjänst? Fabrice Ducarme har till exempel stor erfarenhet av WordPress och kan erbjuda utbildning och supporttjänster. Isabelle Mathieu (Emarketinglicious) har stor erfarenhet av Facebook och Twitter, vilket gör att hon kan erbjuda utbildning.

Allt beror på vad du kan, men det fungerar bäst när du älskar det du gör.

Om det finns en tjänst som du skulle vilja erbjuda men som du inte kan erbjuda, lär dig att göra den, skaffa dig erfarenhet och erbjud den senare.

Använda Adsense

Googles Adsense-tjänst har länge varit en populär plattform för annonsering med kostnad per klick (CPC). Det är en bra plattform eftersom den är lätt att sätta upp, men den är inte lika lönsam som den en gång var.

Du behöver en etablerad blogg för att registrera dig och en hyfsad mängd trafik för att det ska vara värt det, men det är verkligen bra för bloggar i nischer där ingen av de taktiska metoderna för att tjäna pengar är möjliga. Det är värt att notera att du måste vara Google-kompatibel här.

Om du kan använda andra sätt att tjäna pengar på din blogg, gör det. För vissa bloggar är det vettigare att fokusera på att bygga upp en e-postlista än att förlora besökare för några cent.

Använda CPA-erbjudanden

CPA står för cost per action (kostnad per åtgärd), vilket innebär att du får betalt när en användare gör den önskade åtgärden. Det kan handla om att prenumerera på en e-postadress, installera programvara eller köpa en produkt.

Försäljning av reklamutrymme

Att sälja annonsutrymme är ett bra sätt att få en regelbunden inkomst från din blogg, utan att behöva oroa dig för hur många användare som klickar eller köper produkter.

Försäljning av produkter

De flesta marknadsförare som tjänar mycket pengar säljer produkter som de själva har skapat (eller som har skapats för dem). Den bästa produkten är den som direkt löser ett problem som din målgrupp står inför.

Informationsprodukter är i allmänhet lättare att skapa. Allt du behöver är en lanseringsplan och ett system som hjälper dig att sälja dem.

Det finns många plattformar som gör det enkelt att sälja digitala produkter, här är några exempel nedan: Om försäljning av informationsprodukter inte är något för dig finns det många andra alternativ. Det är mycket populärt att sälja teman, plugins och annan programvara för WordPress. Om du har en idé men inte kan genomföra den kan du anlita en frilansande utvecklare.

Skapa en medlemswebbplats

Du kan försöka skapa en medlemssida (som ligger på en underdomän och används för att erbjuda exklusivt innehåll som inte finns på din blogg). Det kan handla om digitala böcker (e-böcker), videor, ljudinspelningar, handledningar i premiumkvalitet med mera.

Du kan också erbjuda andra förmåner, till exempel medlemskap i ett forum.

Du behöver inte fastställa ett engångspris; det är perfekt att erbjuda ett månadsabonnemang som kan vara mycket lönsamt. Om du använder WordPress är det inte särskilt komplicerat att skapa en medlemssida.

blogg inkomst

Sponsrade länkar/artiklar

Detta är ett bra sätt att få betalt för det innehåll du skriver. Den mest populära formen av sponsrad artikel är en (positiv) produktrecension, men det är inte obligatoriskt. Det är lika enkelt som att fastställa ett pris och lägga till en sida på din blogg för att informera om varumärkets produkt.

Men det handlar inte bara om att prata om ett varumärke för att de betalat dig, utan nyckeln är att vara ärlig.

Att göra affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring kan vara extremt lönsamt. Du får en provision om du hänvisar potentiella kunder till en produkt/tjänst med hjälp av en särskild länk. Ju fler personer du skickar till produkterna, desto mer pengar kan du tjäna.

Du kan lägga upp banners på din blogg för affiliateprodukter, men det bästa sättet är att skriva ett fängslande innehåll. Du kan till exempel använda handledning, listinlägg eller recensioner för att marknadsföra produkter. Den bästa rekommendationen du kan ge är om produkter som du själv har använt.

Nu kommer din utmaning!

Läs inte bara min artikel och dröm om att tjäna pengar med din blogg. Ta det vi har diskuterat i den här artikeln och omsätt det i praktiken. Hitta en lönsam nisch, gör en affärsplan, skriv bra innehåll och utmärk dig med din blogg. Gör inte bara något, utan agera också. Action är A och O på Internet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *