Hur tjänar man pengar på nätet: 25 riktiga sätt

Börja tjäna pengar på nätet

Vill du lära dig mer? Vanliga frågor om hur man tjänar pengar på nätet. Från poker online till att sälja din samling Beanie Babies – det finns många populära idéer för att tjäna pengar på att bli rik på pengar som alltid dyker upp. Fungerar de? Inte riktigt. Kommer du att tjäna pengar på det? Kanske. Men du skulle förmodligen tjäna mer pengar på ditt jobb från nio till fem. Då är det åtminstone en garanterad lönecheck.

Sanningen – Det finns pengar att tjäna på nätet

Sanningen är att det finns riktiga sätt att tjäna pengar på nätet – miljontals människor gör det varje dag. Från frilansande digitala nomader till smarta marknadsförare och entreprenörer finns det många affärsidéer som du kan pröva hemma med hjälp av din bärbara dator och en solid internetuppkoppling. Så låt oss gå igenom hur man tjänar pengar på nätet… på det riktiga sättet.

Hur man tjänar pengar på nätet: 25 riktiga sätt

1. Börja med dropshipping

Låt oss börja vår lista med ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på nätet. Enligt Google Trends ökar dropshipping popularitet snabbt, vilket understryker dess livskraft som ett sätt att tjäna pengar på nätet. Med framgångshistorier om hur en entreprenör tjänade 67 000 kronor på åtta veckor eller hur en butiksägare tjänade sexsiffriga belopp på att sälja bara en produkt, finns det gott om bevis för att dropshipping är ett riktigt sätt att tjäna pengar på nätet.

tjana pengar pa natet

Dropshipping som affärsmodell

Om du inte vet vad dropshipping är: dropshipping är en affärsmodell där du säljer en produkt till en kund, men leverantören lagrar, paketerar och skickar produkten till dina kunder för din räkning. Med Oberlo dropshipping har du tillgång till miljontals produkter som du kan lägga till i din butik. Med Oberlos verktygslåda kan du också handplocka dina produktbilder, redigera artikelbeskrivningar och ge ditt företag en personlig känsla så att folk älskar att handla hos dig.

Det bästa sättet att tjäna pengar på dropshipping online? De flesta entreprenörer har fokuserat på några få marknadsföringsstrategier: kör Facebook-annonser, låt influencers marknadsföra dina produkter och skicka direktmeddelanden (DM) till potentiella kunder på sociala medier.

2. Prova Print on Demand

Print on demand visar sig också vara ett populärt alternativ. Grafiska designers vänder sig till affärsmodellen för att sälja sina mönster på kläder och andra produkter för att tjäna pengar på sin konst bättre. Med sin unika design kan de skapa ett konsekvent och etablerat varumärke för sitt företag.

Print on demand liknar dropshipping i den meningen att du inte behöver ha något lager eller skicka ut produkter till kunderna själv. Det finns dock två små skillnader. För det första kan du lägga till märketiketter på förpackningar, vilket är bra för varumärkeskännedom. För det andra är fraktkostnaderna ganska dyra, vilket gör det svårt att skapa en hållbar verksamhet om du inte tar ut högre priser eller säljer större mängder. Men du har bra leverantörer i USA, Kanada eller Europa som Printify eller Printful för att komma igång direkt och nå din dröm om att skapa en egen klädlinje.

Det bästa sättet att tjäna pengar med ditt print on demand-företag? Gratis marknadsföringskanaler. Det bästa vore att marknadsföra dina produkter gratis på Instagram, Pinterest eller med Instagram-influencers som konverterar sin publik väl.

Du kan få en fullständig översikt över print of demand vs dropshipping genom att se oss gå in i en hälsosam debatt med Wholesale Ted om för- och nackdelar med varje affärsmodell.

Google AdSEnse blogg

3. Tjäna pengar med affiliate-marknadsföring

Affiliate marketing är ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på nätet. Genom åren har dess popularitet gått upp och ner, men det fortsätter att visa sig vara ett stabilt sätt att tjäna pengar online. Det bästa med affiliatemarknadsföring är att du kan bli affiliate för nästan alla företag, från Shopify till Amazon till Uber till FabFitFun.

Med hjälp av affiliate-marknadsföring kan du tjäna pengar genom att marknadsföra andra varumärken. Om du är en skicklig marknadsförare kan du tjäna en provision från försäljningen genom att marknadsföra detaljhandelsprodukter, programvara, appar och mycket mer. Även om det kan verka litet att tjäna en provision, tänk på att du kan vara affilierad för flera varumärken och inkludera flera affiliatelänkar i ett enda blogginlägg.

Om du verkligen vill tjäna pengar på nätet genom att göra affiliatemarknadsföring är det bästa sättet att fokusera på innehållsmarknadsföring. Genom att bygga upp en blogg med flera sidor med högkvalitativt innehåll skapar du i princip en tillgång som du kan kalla din egen. Det bästa med att fokusera på innehållsmarknadsföring är att om ett affiliateprogram stängs ner kan du byta affiliatelänk till en konkurrent utan att det påverkar din sidoinkomst negativt.

4. Starta en YouTube-kanal

Om andra kan tjäna pengar på YouTube kan du också göra det. Den högst betalda YouTubern är 7-årige Ryan, som recenserar leksaker på sin YouTube-kanal, vilket gav honom 22 miljoner dollar 2018. En annan höginkomsttagare är Jeffree Star, som har tjänat mer än 18 miljoner dollar på YouTube och har ett kosmetikamärke som säljer produkter för cirka 100 miljoner dollar per år. Hans rykte på YouTube (och Myspace) hjälpte honom att använda sitt inflytande för att tjäna pengar online utöver sina YouTube-inkomster.

Din YouTube-kanal bör fokusera på en enda nisch så att du kan bygga upp en stark och lojal publik. Du kan till exempel skapa sminktutorials, streama videospel, recensera produkter, lära ut färdigheter, skapa skämtvideor eller något annat som du tror att det finns en publik för.

Hemligheten med att tjäna pengar på YouTube är att skapa innehåll som folk vill ha och som antingen utbildar eller underhåller. Du kan använda en kvick rubrik för att locka folk att titta, eller så kan du använda nyckelord som är optimerade för sökning på YouTube. När du har nått milstolpen 1 000 prenumeranter kan du officiellt tjäna pengar på din kanal med YouTube-annonser.

tjana pengar youtube

5. Bli en influencer

Att bygga upp ett personligt varumärke kan också hjälpa dig att tjäna pengar online. Visste du att Cristiano Ronaldo under 2019 tjänade 975 000 dollar för varje sponsrat Instagram-inlägg, vilket gör honom till den bäst betalda influencern? Även om det kan verka som om realitystjärnor, sångare och idrottsmän är de största influencers, ska du komma ihåg att även mindre influencers kan tjäna mer pengar idag än vad de gjorde för några år sedan

För att bli en influencer måste du bygga upp en hälsosam följarskara. De enklaste plattformarna för att göra det: YouTube och Instagram. Några av de största influencers som inte är kändisar fick ofta sin första exponering på dessa plattformar. Du kanske vill kolla in hur man får fler Instagramföljare om du vill bygga upp en stor Instagram Publik.

För att tjäna pengar som influencer kan du ta betalt för sponsrade inlägg, talaruppdrag, skapa en egen webbutik och sälja produkter, lägga till affiliatelänkar i din bio, sälja dina foton, sälja annonser i din egen podcast, få betalt som varumärkesambassadör, skapa en bok, få betalt för att uppträda på evenemang och mycket mer.

6. Skapa en onlinekurs

Att dela med sig av kunskap är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på nätet. Om du är expert på ett ämne kan du tjäna pengar på din kunskap genom att skapa kurser online. Du kan sälja din kurs på Udemy eller, om du redan har en egen publik, på din egen webbplats. Vissa entreprenörer tjänar så mycket som 5 000 dollar i månaden med onlinekurser.

För att skapa en populär och framgångsrik kurs är det bäst att titta på andra kurser inom ditt ämne. Titta sedan på recensionerna. Vilka är de aspekter som folk berömmer och vilka är de saker som folk hatar? Hur kan du skapa något bättre än det som redan har skapats? Fokusera på att skapa innehåll som löser de största klagomålen samtidigt som du efterliknar de positiva aspekterna som folk är förtjusta i.

Plattformen du säljer din kurs på kommer att avgöra hur du bäst tjänar pengar. Om du säljer din kurs på Udemy behöver du inte göra mycket för att marknadsföra den. Du kan nästan ställa in den och glömma den. Kanske kan du marknadsföra den på några bloggar eller på din egen webbplats. Om kursen däremot finns på din egen webbplats kan du kanske vilja köra annonser för att marknadsföra kursen. Du kan också bygga upp en e-postlista så att du kan fortsätta att marknadsföra framtida kurser till samma målgrupp.

tjana pengar natet

7. Publicera en e-bok

Med Amazon KDP har det aldrig varit enklare att publicera en e-bok. Allt du behöver göra är att skriva e-boken, formatera den, skapa ett omslag för e-boken, publicera och marknadsföra den. Redan 2013 skapade jag flera e-böcker på Amazon (tog ner alla utom en), och även om det inte gjorde mig rik, tjänar jag fortfarande lite pengar på det.

Du kan välja att anlita en författare för din e-bok, en grafisk designer för att utforma omslaget eller en frilansare som formaterar e-boken åt dig för att minimera det arbete du behöver lägga ner på den. Det är bäst om du fokuserar på nyckelord som baseras på populära sökningar på Amazon. Jag använder ofta Keyword Tool, som låter dig hitta de ord som folk använder när de söker så att du kan utforma din titel utifrån dem.

För att tjäna pengar på nätet genom att sälja e-böcker kan du marknadsföra den på flera olika sätt. Du kan ge bort din e-bok gratis i några dagar. Detta hjälper dig att ligga högt i sökresultaten under en tid och få några recensioner, vilket hjälper dig att rankas bättre för betalda listningar. Dessutom gillar jag att skapa anpassad grafik på Pinterest som matchar ”Pinterest-stilen” i stället för att bara placera eboksomslaget som en pin. Detta har hjälpt mig att få en del klick till min e-bok från Pinterest.

8. Starta en blogg

Bloggning är en av de äldsta metoderna för att tjäna pengar på nätet. Människor som älskar att skriva tenderar att starta bloggar med nischfokus. En blogg om till exempel prokrastinering, bilar, dropshipping, leksaker etc. har ofta ett tillräckligt smalt fokus för att du ska kunna bygga upp en lojal följarskara, men tillräckligt stort för att du ska kunna täcka in en hel del områden.

Du kan starta en blogg på olika plattformar, från Shopify (ta bort kassafunktionen, så att du inte behöver betala en prenumeration när du bygger upp den) till WordPress. När du startar din blogg, fokusera på mycket specifika nyckelord med ett stramt fokus och fortsätt att expandera till andra men relevanta kategorier när du växer och dominerar nya områden. På så sätt kan du bygga upp en massiv blogg med tiden. Kom ihåg att designen också är viktig för att göra ett bra första intryck på besökarna. Här är 20 inspirationer till bloggdesign för att hjälpa dig att lansera din blogg.

Det finns flera sätt att tjäna pengar på att blogga. Du kan lägga till affiliatelänkar i dina inlägg (glöm inte bort en ansvarsfriskrivning). Du kan tjäna pengar med AdSense genom att placera annonser strategiskt på din webbplats. Med sponsrade inlägg kan du tjäna pengar från specifika varumärken – detta är populärt bland recensionsbloggare. Bloggare kan också sälja digitala eller fysiska produkter på sin webbplats. Du kan också använda det för att bygga upp auktoritet så att du så småningom kan få talaruppdrag, tv-avtal eller stora kontrakt från kunder.

kopa doman

9. Överväg frilansande

Det enklaste sättet att tjäna pengar online är att ta ditt nuvarande jobb i din 9 till 5 roll och göra det online istället. Om du till exempel är författare, administrativ assistent, grafisk designer, lärare, utvecklare etc. kan du marknadsföra dessa färdigheter och hitta kunder online som är villiga att betala dig för dem.

Det finns en oändlig lista med webbplatser för varje sektor av frilansjobb också. Till exempel kan frilansande författare söka jobb på specifika skrivjobb på nätet, men också på allmänna frilanswebbplatser som Fiverr, Freelancer, Upwork och alla de andra. Om du upptäcker att ditt jobb inte har några direkta inkomstströmmar för att tjäna pengar online kan du leta efter andra överförbara färdigheter som du kanske har.

För att tjäna pengar online som frilansare måste du börja med att bygga upp en stark portfölj. Det kan innebära att du till att börja med måste göra lite gratisarbete med några välrenommerade varumärken i mellanklass. När du har fått en stark portfölj kan du börja nå ut till potentiella stora kunder för att tjäna mer pengar online. Kom ihåg att frilansande är ett sifferspel: ju mer personliga e-postmeddelanden och ansökningar du fyller i, desto större är sannolikheten att du får ett svar tillbaka.

10. Skapa en app

Om du inte är en utvecklare tittar du förmodligen på den här idén för att tjäna pengar och känner dig lite fast. Lyckligtvis finns det ett sätt att få en app gjord som inte kräver några programmeringskunskaper.

Numera använder marknadsförare frilansplattformar för att hitta prisvärda utvecklare som skapar appar åt dem.

När det gäller att tjäna pengar på din app är det bästa sättet att lägga till den i Google Play och App Store. Och även om det kan verka kontraintuitivt kan en gratis app hjälpa dig att tjäna mer än en betald app. Med en gratisapp kan du lägga till annonser eller premiumfunktioner som hjälper dig att tjäna pengar. Eftersom gratisappen lockar en större mängd människor blir det lättare för dig att sälja vidare till dem.

11. Bli författare

Med ett växande intresse för innehållsmarknadsföring letar fler varumärken efter bra skribenter som kan skapa innehåll. Hemligheten bakom att lyckas som skribent är att vara expert inom en nisch. Många skribenter försöker vara generalister och skriver för en mängd olika kategorier, från mat till teknik. Men om du har ett nischfokus som skribent kan du skriva bättre innehåll.

När du har erfarenhet av nischen kan du lägga till ett annat perspektiv till ett innehåll. Det innebär att du inte bara säger samma sak som alla andra artiklar på nätet. Och det är det som varumärken verkligen vill betala för – dina tankar, erfarenheter och insiderinformation om deras nisch.

Om någon frågar efter exempel på marknadsföringsartiklar, skicka dem exempel på marknadsföringsartiklar. Skicka inte en finansiell artikel. Eller en artikel om fitness. Det är svårt för en anställningsansvarig att veta hur väl du förstår nischbranschen om de inte kan se ett relevant skrivprov. Ansök om möjligheter som passar dina kunskaper och erfarenheter. Om din pitch inte innehåller en lista med länkar till skrivprov kommer den dessutom att ignoreras.

kopa domannamn

12. Skapa sidogigs

Sidogigs kan hjälpa dig att tjäna pengar på nätet samtidigt som du behåller ditt heltidsjobb. Om du vill tjäna ett par hundra dollar extra i månaden är detta en bra idé. Arbetet är inte alltid långvarigt, men det kan det vara.

Använd plattformar som Fiverr för att skapa gigs. När du är ny på Fiverr vill du fokusera på att erbjuda ett lågt pris så att du kan få din första recension. Jag skulle rekommendera att få en vän att köpa ditt gig för att lämna din första recension så att du kan komma igång snabbare. Behandla vännen som en kund och leverera faktiskt en färdig produkt som du kan visa upp på plattformen i din portfölj.

Grejen med Fiverr är att det också är ett spel med siffror. Om du tittar på de bästa Fiverr-användarna kommer du att se att de har flera gig tillgängliga. Ju fler spelningar du har, desto större är sannolikheten att du hittas.

FlexJobs har en mängd olika sidouppdrag från skrivande, affärer, design, redovisning med mera. Så om dina talanger inte stämmer överens med något annat på den här listan över idéer för att tjäna pengar kanske du vill prova ett sidogig från FlexJobs och börja tjäna pengar på nätet. Ansök om flera möjligheter för att få några små sidojobb.

13. Gör översättningsarbete

Om du behöver tjäna pengar nu är översättningsarbete en ganska underförsörjd nisch. Du måste behärska minst två språk flytande för att kunna göra detta framgångsrikt. Så om du är tvåspråkig eller har haft ett populärt språk som huvudämne i skolan kan detta vara en bra idé för dig att tjäna pengar med.

Du måste visa upp bevis på din förmåga att översätta. Om du har en språkexamen eller erfarenhet av att översätta text, se till att visa prov på din portfolio. De flesta företag kommer att kräva ett översättningstest. Tänk på att du måste behärska de språk som du ansöker om att bli översättare för. Du kan alltså inte använda översättningsverktyg.

14. Sälj dina saker

När du desperat behöver tjäna pengar nu är ibland det enda alternativet att sälja dina saker. Om du är arbetslös och kämpar för att hitta ett jobb är det ett bra sätt att tjäna pengar snabbt att sälja dina ägodelar. Du kan tjäna pengar på nätet med hjälp av länkarna nedan, eller så kan du gå till en pantbank. Tänk på de fraktkostnader som är förknippade med försäljning på nätet. Se till att debitera köparen för det om du skickar produkter internationellt.

De flesta tänker genast på att sälja sitt skräp som böcker, dvd-skivor och cd-skivor. Men de flesta människor vill inte köpa dessa saker. Det är 2021 – kommer du verkligen att köpa en cd-skiva? Förmodligen inte. Så slösa inte din tid på att försöka sälja den. När du funderar på hur du kan tjäna pengar snabbt, fokusera på föremål av värde som bärbara datorer, tv-apparater, telefoner, möbler, designerhandväskor eller kläder. Försök att sälja samma föremål på flera olika plattformar. Du kan till exempel försöka sälja din produkt i Facebookgrupper och på Instagram i stället för bara på en av dem. Om du säljer dina saker överallt finns det en chans att någon hittar dem.

Se till att ta fantastiska bilder och redigera dem. En näthandlare laddar inte upp bilderna som de är. De anlitar en fotograf som tar fantastiska bilder. Bilderna förbättras. Bakgrunden tas ofta bort. Närma dig ditt produktinlägg på samma sätt som en återförsäljare på nätet. Undvik att ta bilder av produkter på bord. Om en produkt står på ett bord, ta bort bakgrunden så att den blir vit. Om du inte har någon högklassig fotoutrustning kan du överväga att gå den här onlinekursen i produktfotografering för att lära dig hur du tar fantastiska produktbilder utan att behöva använda en fin utrustning.

När du har kommit fram till vad du ska sälja på nätet kan du starta en egen nätbutik med Shopify. Du har bevisat att du har vad som krävs för att bli en återförsäljare på nätet. Så nu kan du börja tjäna pengar hemifrån.

registrera doman

15. Bli en lärare på nätet

Du kan tjäna mycket pengar på nätet och välja dina egna arbetstider genom att bli en online-handledare. Enligt Studenomics tjänade Bohdan 2100 dollar på att ge handledning. Det som är intressant är att han byggde upp sin kundkrets genom mun till mun, synlighet och bra gruppriser. Även om naturvetenskap och matematik ofta har en hög efterfrågan på handledarjobb, kan du också konstatera att engelska är populärt bland internationella målgrupper. Om du är expert på ett ämne kan handledning vara den rätta plattformen för dig för att tjäna pengar snabbt.

Att ha en examen eller erfarenhet av ett språk är viktigt för den här typen av jobb, så visa upp din examen, högt betygssnitt i en kurs eller andra bevis på att du är kvalificerad för att ge handledning i det ämnet. Om du har en lärarexamen kan du ha större chans att få ett jobb som handledare. Om du har talat på en konferens eller ett evenemang om ämnet kan du också komma i fråga för en tjänst som handledare, lärare eller mentor online. Fokusera på handledning inom ditt expertområde. Om du inte är bäst bör du förmodligen inte ge handledning i det specifika ämnet.

16. Bli en virtuell assistent

Med så många entreprenörer som bygger företag ökar efterfrågan på virtuella assistenter nästan dagligen. Som virtuell assistent kommer du att utföra en mängd olika uppgifter. Skrivande, orderhantering, bokföring, sociala medier och kundsupport är bara några av de uppgifter som du kan bli ombedd att göra som virtuell assistent.

Du kan tjäna pengar online på webbplatser som Virtual Assistant Jobs, Indeed eller Upwork. Många virtuella assistenter har också hittat sätt att tjäna pengar på nätet genom att kontakta varumärken och entreprenörer och fråga om de är intresserade av att anställa en virtuell assistent. Genom att använda en kombination av jobbannonsering applikationer och uppsökande verksamhet har du större chans att tjäna pengar snabbt. Bygg upp en aktiv närvaro i sociala medier på Twitter och LinkedIn för att hjälpa dig att hitta nya kunder.

17. Bli en Twitch-streamer

Twitch-streaming blir alltmer populärt. Även om det började som en spelplattform utvecklas det snabbt till att omfatta andra typer av innehåll. För att tjäna pengar snabbt på Twitch måste du öka din följarskara. Om du är konsekvent kan streaming på Twitch hjälpa dig att snabbt bygga upp en betydande publik.

Du måste hitta ett populärt spel eller en populär kanal som inte är alltför konkurrensutsatt så att folk lätt kan hitta ditt innehåll. För att tjäna pengar på nätet genom att streama måste du ha en konsekvent stil i din kanal: ska den vara rolig, pedagogisk eller underhållande? Att delta i chattfunktionen på Twitch är ett annat sätt att öka din följarskara. Du vill kommunicera i populära chattar. Men du vill också engagera dig med dem som chattar i dina streams också.

Det finns fem sätt att tjäna pengar på din Twitch-kanal: försäljning av produkter, varumärkessponsring, donationer från fans, prenumerationer och Twitch-annonser. Som Twitch-streamer vill du fokusera på att utnyttja alla fem monetariseringsmetoderna för att säkerställa de högsta ekonomiska vinsterna. Du kan tjäna mer på Twitch än på YouTube, vilket gör det till en av de bästa idéerna för att tjäna pengar för videoskapare.

18. Investera i aktier

Du kan också tjäna pengar snabbt genom att investera i aktier. Om du inte är expert på att välja aktier kanske du vill hoppa över denna idé för att tjäna pengar. Även om den kan ha en av de högsta belöningarna kan den också leda till penningförluster om du är oerfaren. Om du för närvarande har ett 9 till 5-jobb kan du undersöka företagets finansiella program.

Tillåter de att du investerar i företagets aktier? Om så är fallet, anmäl dig till det. Med ett företagsaktieprogram har du åtminstone som anställd ett visst inflytande över företagets framgång. Om ditt företag har ett RRSP-matchningsprogram kan du också anmäla dig till det om ditt mål är att spara till pensionen eller en handpenning på ditt första hem.

Skaffa webbhotell

19. Sälj din fotografering

Oavsett om du är professionell fotograf eller bara älskar att ta fantastiska bilder kan du tjäna pengar på din fotografering på flera olika sätt. Du kan tjäna pengar snabbt genom att lägga ut dina fotograferingstjänster i lokala Facebookgrupper för ditt samhälle.

Om du vill ha mer exponering kan du använda en webbplats som Burst. Men om du vill tjäna pengar på din telefonfotografering snabbt kan du använda Foap. Lär dig fler tips om produktfotografering som hjälper dig att börja tjäna pengar med fotografering.

20. Sälj dina kläder på nätet

Din nya klädbutik kommer inte att starta av sig själv. Det är dags att ta det första steget. Du har troligen kläder som du inte har burit det senaste året. Och du har inte för avsikt att bära dem någonsin igen. I stället för att låta dem ta upp plats i din garderob, varför inte tjäna pengar på dem?

Oavsett om du säljer dina kläder, handväskor eller skor finns det en hel del webbplatser där du kan sälja dina begagnade modeplagg. Poshmark, Refashioner, TheRealReal, ThredUp och Tradesy är några av de webbplatser där du kan sälja dina begagnade kläder.

Du kan tjäna pengar på nätet genom att sälja på flera olika plattformar. Om du vill sälja föremål personligen kan du använda Facebooks köp- och säljgrupper i ditt samhälle för att hitta personer på nätet och sälja föremålen personligen. Jag har personligen sålt i dessa grupper tidigare och vet att de fungerar.

21. Sälj domäner

Om du regelbundet köper domännamn men inte använder dem kan du alltid försöka sälja dem med vinst. Att sälja domäner är dock extremt konkurrensutsatt. Om du äger en .com-domän med ett ord har du större chans att sälja. Ord som har hög sökvolym säljer också bra.

Dessutom har domäner som är trendiga för tillfället större chans att säljas. För ett år sedan var det till exempel lättare att sälja fidget spinner-domäner än nu. Du kan söka efter tillgängliga domännamn och köpa en anpassad domän via Shopify-plattformen för domänregistrering.

Du kan sälja dina domäner på GoDaddys domänauktion. Titta igenom domänerna med de högsta buden för att se vilken typ av domäner som säljer bra. Det hjälper dig att veta om dina domäner är värda att sälja och hur mycket pengar du kan tjäna på att sälja dem.

Basta webbhotell bestall

22. Sälj dina mönster på nätet

Grafisk design är en fantastisk färdighet som du kan tjäna pengar på flera sätt. Du kan gå print on demand-vägen och sälja din design på dina egna skräddarsydda produkter. Alternativt kan du lägga ut din design på en crowdsource-plattform som 99 Designs. Du kan skapa din egen grafik, mallar med mera och sälja dem på marknadsplatser som GraphicRiver eller Creative Market. Eller så kan du skaffa några kunder och arbeta som frilansande grafiker.

23. Granska webbplatser, appar och programvara

Om du brinner för användarupplevelser betalar User Testing 10 dollar till recensenter som ger andra företagare feedback på deras webbplatser och appar. Det är ett snabbt sätt att tjäna pengar på nätet. Du får en uppsättning frågor som du måste besvara när du bläddrar igenom deras webbplats.

Genom en video förmedlar du dina idéer och din feedback till entreprenören medan du navigerar på deras webbplats eller app. Din video är bara 20 minuter lång, så om du gör tre videor per timme tjänar du 30 dollar. Det kan vara ganska konkurrensutsatt, så du måste agera snabbt när en ny webbplats eller app läggs till för granskning. De som vill tjäna pengar online genom att recensera programvara kan använda ett verktyg som heter Software Judge.

24. Skaffa ett deltidsjobb

När du har gjort allt som krävs för att tjäna pengar snabbt men kämpar för att få genomslag, har du ibland inget annat val än att skaffa ett deltidsjobb. Många av idéerna för att tjäna pengar på den här listan är bra att bygga upp. De kan vara riktigt framgångsrika på lång sikt också. Men om du kämpar för att tjäna pengar tillräckligt snabbt kan du behöva söka ett deltidsjobb inom ditt område. Du kan leta efter deltidsjobb på webbplatser för jobbanker som Indeed, Monster eller en webbplats för jobb inom din bransch.

Oavsett om du vill tjäna ett par hundra extra i månaden eller odla ett framgångsrikt sexsiffrigt varumärke hoppas jag att dessa idéer för att tjäna pengar har inspirerat dig att agera. Att lära sig hur man tjänar pengar snabbt eller hur man tjänar pengar hemifrån är en viktig del av framgången, men utförandet är det som hjälper dig att tjäna pengar nu.

framgangsrik blogg

25. Bli en TikTok-konsult

Ett av de trendigaste nya sätten att tjäna pengar på nätet är att bli TikTok-konsult. Varumärken kommer att kontakta dig för att brainstorma videoidéer, utveckla engagerande bios och mycket mer. Det är den perfekta möjligheten att tjäna pengar för digitala nomader – du kan driva hela verksamheten från din smartphone. Jämfört med Instagram är TikTok relativt nytt och outnyttjat, så att hjälpa varumärken att öka varumärkeskännedomen på appen kan vända lyckan.

Du måste dock ha några talanger innan du börjar erbjuda TikTok-konsultationer till företag. Det viktigaste är att veta hur man skapar virala videor som får människor att engagera sig i varumärken. Om du inte har expertisen på den här plattformen kan du ändå lära dig hur man skapar mördarkontakt genom att gå den här TikTok-kursen.

Slutsats – Tjäna pengar på nätet

Att tjäna pengar på nätet kan hjälpa dig att tjäna lite extra pengar vid sidan om, men det kan också hjälpa dig att fly från ditt 9 till 5-jobb så att du kan bli en entreprenör på heltid. Genom att brainstorma idéer för onlineföretag och välja att starta ett onlineföretag får du mer ekonomisk frihet, förbättrar din ekonomiska trygghet och kommer närmare ett liv på dina villkor. Det är verkligen möjligt att tjäna pengar på nätet om du arbetar hårt och håller dig till det. Så vilken sidoverksamhet ska du prova först?