Hur man bloggar konsekvent: 3 tips som hjälpte mig!

Har du problem med att blogga konsekvent?

Hur bloggar man konsekvent? En miljonfråga som ställs av många bloggare! Och när det gäller bloggande har du säkert hört detta råd många gånger! Håll dig konsekvent. Ja, att vara konsekvent gör stor skillnad när det gäller bloggande. Med bloggande (och med alla andra företag) kan du inte förvänta dig att skörda fördelar över en natt.

Smart och tålamod krävs för att skapa framgångsrik blogg

Det krävs konsekvent och smart arbete för att kunna lyckas. Och även efter att du har lyckats måste du fortsätta att vara konsekvent för att behålla den framgången. Med bloggande måste allting göras på ett konsekvent sätt för att få långsiktiga fördelar som kan skalas upp. En av de avgörande sakerna som behöver din konsekventa uppmärksamhet är publicering.

blogga konsekvent

Konsekvent publicering har olika fördelar. Några av dem är:

  • Hjälper till att utöka innehållet på din blogg
  • Du kan få mer trafik med fler blogginlägg (och marknadsföring av dessa).
  • Det är bra för SEO
  • Det ökar din bloggs tillväxt i höjden
  • Detta är bara några få fördelar!

Men det finns ett problem. Att vara konsekvent med publicering är inte en lätt uppgift – åtminstone inte för de flesta bloggare.

Och det håller jag med om. Att skriva är inte så lätt – åtminstone inte när man börjar. Du behöver lite övning för att göra det konsekvent och känna dig nöjd med det. Till en början kanske du tycker att skrivandet är en tråkig uppgift, särskilt när du måste göra det konsekvent.

Men när du får in det i praktiken blir det en lätt uppgift.

Med det sagt, även om du tycker att det är lätt att skriva kan det vara ganska utmanande att publicera blogginlägg konsekvent på din blogg? Varför? Därför att det inte bara handlar om vanligt skrivande. Det handlar om att samla in idéer, skapa idéer och ha en innehållsplan.

Jag ska dela med mig av tre saker som hjälpt mig att hålla mig konsekvent med bloggandet (och jag driver flera bloggar).

1. Ha ett sätt att samla in idéer

När du bloggar eller läser ditt flöde i sociala medier stöter du på många bra artiklar från andra bloggare, eller hur? Och när du läser dessa bloggar eller dessa kommentarer eller dessa diskussioner i sociala medier blir du inspirerad till idéer för blogginlägg!

Det händer mig hela tiden.

Men det viktigaste här är att fånga upp dessa inspirationer. Jag använder en kombination av mobilen, sticky notes, papperslappar och messenger (skriver till mig själv)

Mobilen har jag en samling av många bloggar inom min nisch. När ett nytt blogginlägg publiceras på någon av dessa bloggar sparar jag dessa i mobilen. Jag går igenom dessa inlägg och när jag tycker att något av dem är intressant (som helhet) sparar jag dessa inlägg i min speciella mapp.

När jag måste skapa en lista med idéer gör jag det med min Pocket-app öppen för inspiration.

Ibland kan en viss del av blogginlägget, en viss punkt eller en kommentar komma som inspiration. Ibland när jag skriver ett blogginlägg för min egen blogg, mitt i arbetet, kan det hända att jag får en annan idé (förmodligen en utvidgning av det inlägg jag skriver).

För den här typen av idéer använder jag en anteckningsbok i Scribble. Jag klipper antingen ut blogginläggen eller kopierar och klistrar in kommentarerna och inspirationerna i en anteckningsbok för senare referens.

Jag har alla dessa tre appar nära till hands och spelar många gånger in kin  röst eller skriver till mig själv på Messenger för att komma ihåg tankar och ideér. Kort sagt, du måste alltid ha en praktisk lista över intressanta saker att blogga om!

Hur bloggar man som sagt konsekvent?

konsekvent med blogg

2. Ha en löpande lista med idéer!

Nästa sak som hjälper mig att publicera konsekvent är att ha en löpande lista med idéer. Jag har den i en anteckningsbok – ja, vanlig penna och pappersgrej. Till en början försökte jag med olika verktyg och appar, men varje gång fann jag mig själv byta till ett annat verktyg och slutade med idéer utspridda överallt.

När din lista med idéer inte finns på ett och samma ställe kan du inte använda dem effektivt. Så jag började använda en anteckningsbok enbart för detta ändamål. Eftersom jag måste ha en lista med idéer för mina många bloggar, delar jag upp anteckningsboken och har idéerna nedskrivna.

För att skriva ner de faktiska idéerna tar jag fram min Pocket-app eller min Evernote-anteckningsbok. När du har en löpande lista med idéer behöver du inte vänta på att inspirationen ska slå till. Du behöver inte stirra på en tom skärm. Och du behöver inte få panik över vad du ska skriva när du måste skriva något.

Du kan bara sätta dig ner, ta fram en idé från listan och börja skriva – så enkelt är det!

konsekvent bloggande

3. Ha en redaktionell kalender

Här kommer den avgörande biten. En redaktionell kalender är ett måste om du vill skapa och publicera innehåll konsekvent. Även om du har möjlighet att samla idéer och även om du har en idébank med dig hela tiden, utan en redaktionell kalender kommer ditt skrivande och din publicering inte att bli strömlinjeformad.

En redaktionell kalender talar om för dig när du behöver innehåll. Och vilket innehåll du behöver. Så att du kan planera i förväg och hålla saker och ting i rullning. Det var först när jag började använda en redaktionell kalender som jag började skriva och planera blogginlägg i god tid.

Även när jag blev sjuk eller inte kunde skriva en dag eller två här och där, blev det ingen panik, eftersom min bloggpublicering var planerad i god tid. Om du är någon som tror att du inte behöver en redaktionell kalender för att vara konsekvent, tänk om.

Om du är någon som är övertygad varje gång du läser ett blogginlägg om att använda en redaktionell kalender, börjar jaga redaktionella kalenderverktyg, börjar använda i några dagar och sedan faller av vagnen måste du förstå problemet: Du använder förmodligen ett för sofistikerat (eller komplicerat) verktyg för din redaktionella kalender.

Gör det enkelt, användbart och användbart för att tjäna sitt syfte!

Att vara konsekvent i sitt bloggande är mycket viktigt för att du ska lyckas med ditt bloggande. Det visar att du behandlar din blogg som ett företag snarare än att du gör det för skojs skull. Ha tålamod, var organiserad, struktur är A&O, var konsekvent och samla tankar och ideér för kommande blogginlägg på säkert ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *