10 Gjorda saker för mig själv: Vilka hittills?

Vad har jag hittills gjort för att må bra och ta hand om mig själv mer? Det skall vi titta lite närmare på i denna artikel. Jag lovade mig själv att jag skall ta hand om mig själv bättre och beskrev mina tankar i artikeln: Göra något för mig själv varje dag. Tanken är alltså att jag skall göra något medvetet för mig själv varje dag. Dels för att få större fokus på det egna välbefinnandet, men även skifta fokus från att bara hjälpa andra och hjälpa mig själv lite mer vad gäller lugn och ro i tillvaron.

Ta mer hand om sig själv

Vården är speciell att arbeta i på många sätt. Ett sätt är ju att fokus ligger alltid på den man skall hjälpa., en självklarhet, men det innebär också att den egna personen, integriteten och det kroppsliga för egen del hamnar verkligen i skymundan många gånger då en arbetsuppgift skall lösas, även om det innebär problem för personalen.

Så tanken med denna övning är att öka fokus, på mitt och mig lite i vardagen på ett skönt och naturligt sätt.

gjora saker for mig sjalv

10 saker jag gjort medvetet hittills för mig själv

  1. Varm långsam dusch
  2. Cykla Runnleden
  3. Solat i vårsolen med en kopp kaffe
  4. Sagt ifrån sporadiska webbjobb och satsar på mina egna projekt fullt ut
  5. Ätit lunch ute i solskenet på altanen istället för inne
  6. Ätit lunch på jobbet ute
  7. Kört motorcykel extra lång vända
  8. Köpt hämtmat för att slippa laga mat
  9. Suttit på altanen i gungstolen extra länge utan telefon
  10. Använt spikmattan och spikkudden extra mycket och det har hjälpt kroppen samt avslappningen

Gjort många fler saker såklart

Jag har självklart gjort många andra saker både för andra, men även för mig själv, men det är dessa 10 saker som jag valt att fokusera på under den gångna perioden. Det känns bra att få ner det på pränt. Då ser man enkelt att det blir gjort och vad som blivit utfört. Det fina är att du kanske till och med blir inspirerad och sätter igång att ta hand om dig själv lite bättre vad gäller lugn, ro, avslappning och återhämtning i din vardag.

Servicemaskin

Både du och jag ger ju service i olika former till omvärlden i vardagen och denna övning jag har förutsatt mig att genomföra är ju att ge mig själv lite mer service, lugn och ro samt skapa en balans mellan vad man ger och vad man får i form av återhämtning, service och livsglädje. Jag tror att tydligheten vad gäller att skriva ner det som sker i form av glädjeämnen faktiskt ökar chansen för att det skall bli mer av dessa både nu och i framtiden.

Vardagen tar många gånger över allt vi är och vill vara, så man behöver skapa fokus och plats i den för att få en så pass bra och behaglig vardag som möjligt! Jag behöver det i vart fall. Jag vet ju inte egentligen vad du behöver, men jag tror många av oss behöver skapa mer balans. Speciellt i dessa stressade tider med alla måsten.

Hoppas du har en riktigt bra vardag du också och ger dig själv samma omtanke och ömhet, som du ger alla andra levande varelser 🙂 Lycka till med din egen återhämtning och avslappning i vardagen och njut mer av livet! Vi hörs snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *