Ger mig in i kryddnischen igen med ny sajt

Kryddor.biz – Ny sajt i kryddvärlden

Jag arbetade ju 9 år i kryddbranschen och har fortfarande både kunskap och knowhow i nischen. Jag var trött på kryddor överhuvudtaget när jag sålde min firma, Kryddjohan, för 5 år sedan. Nu har jag sedan ett år tillbaka ägt en ny domän i nischen, kryddor.biz, vi satsar på Kryddor Online och har precis börjat att arbeta med den vad gäller synlighet på webben.

Jag brann tidigare för denna nisch och min gamla sajt började precis att producera en liten inkomst när jag sålde av företaget till några bekanta som fortfarande bedriver försäljning av kryddorna ute på marknader runt om i Mellansverige. EDIT: Sajten är numera såld. Jag skriver här om hur du kan skaffa webbhotell och börja skriva egen blogg.

Nya sajten skall synas är tanken

De flesta nischer hos Google.se har blivit tuffare att ranka sajter i kan man säga och kryddnischen är inget undantag. Jag skall dock göra vad jag kan för att ta bra positioner och jag har en mängd inlägg på lut som skall ut på sajten. Det är ett hästjobb, men det blir spännande att se vad jag kan göra med denna något ovanliga domänändelse, .biz och sajt. Kan bli en och annan timme i höst som läggs ja. när mörkret faller på. Jag gav egentligen aldrig min gamla sajt någon chans att verkligen synas på webben, men jag skall göra det som krävs denna gången.

kryddbranschen

Nya sajten får bredare synlighet

Tanken är att denna nya sajten skall synas på bredare söktermer på Google än bara för sökordet ”kryddor”, som jag ville sikta på sist jag var i nischen och rotade. Det finns en mängd bra söktermer med både många sökningar samt förmodligen hyfsad affärsmöjligheter och jag skall se om jag kan sikta in mig på några av dem. Vi får se men jag tror att det kommer bli synlighet både vad gäller kryddor, smaker, vissa recept och annat. Allt som har med matlagning och smaker kommer jag sikta på. Enkla söktermer till att börja med sedan gå för de lite mer svårrankade sökorden.

Listor fungerar ju bra i typ alla nischer, så det finns självklart redan en ”Lista med alla kryddor från A – Ö” på sajten. Den skall byggas på och jag hoppas den kan synas skarpt på många fronter, alltså på flera sökord. Jag gillar att bygga inlägg där synligheten kan sträcka sig över ett flertal sökord och just listor, med en bra titel kan verkligen få fart i SERP.

Samarbeten i nischen

Jag hoppas jag kan få till ett par bra samarbeten vad gäller både länkar, information samt produkter att sälja. Det får tiden utvisa. Allt sådant skall man självklart ha klart när man ger sig in i en nisch, men denna gången blir det lite annorlunda och det skall bli spännande att se om jag kan sy ihop några bra samarbetsformer framöver. Både vad gäller kraften till sajten, men även vad gäller inkomstmöjligheter och annat, som kan tänkas dyka upp längs vägen.

Ha det bäst så länge tills vi hörs igen!