Fotade i Dalarna: I helgen var jag ute och tog bilder

Tagit magiska bilder i vårt vackra Dalarna

Jag var ledig i helgen som gick från mitt ”vanliga” arbete i vården och fotade en hel del vackra miljöer i mitt favoritlandskap. tanken var att jag skulle fota på Falu Gruvas julmarknad, men det var för mycket folk, lite för kallt och dåligt med parkeringsplatser, så det fick bli en vända upp till fäboden i Leksands kommun istället. (Jag orkar inte se mer folk egentligen, därför åkte jag istället ut i skogen, om sanningen ska fram).

skogen rallsjon

Vackra miljöer ger ju härliga bilder

Jag är egentligen ingen duktig fotograf alls, men jag gillar att fota och vill helst ha egna bilder till min sajt om Dalarna, Dalarna.nu. Då får jag fart ut i både natur och bland hus mellan varven för att ha egna sjysta bilder till mitt skogen rallsjon. Det är riktigt kul! När jag bodde utomlands och hade en sajt om den platsen där nere, så tog jag mycket härliga bilder där, men man behöver inte åka halva jorden runt för att hitta härliga platser och miljöer. Dalarna är verkligen rätt plats för snygga foton helt klart och det är jag tacksam för!

 

Fotade fäbodmiljö samt vinterlandskap

Den gångna helgen var jag upp till vår fäbod, som ligger i Leksands kommun och tog fina bilder. Fäboden ligger uppe i skogen och det är verkligen gammal och stillsam miljö där uppe på berget. Jag älskar att vara där och har förmodligen över 100 bilder där ifrån 🙂 Klart värt att ta några nya då ju! Fick även några fina från skogen samt solstrålarna som gick ner mellan träden och lyste upp snön, som ligger där uppe. Det är mera snö där än nere i Falun varje vinter och ett par grader kallare om man jämför temperaturerna.

ljuspelare Svardsjo

Egna bilder är roligast

Att ha egna bilder på en sajt är ju såklart roligast och många gånger bäst. Speciellt bilder, som man tagit själv vad gäller Dalarna kan jag tycka är extra kul faktiskt! Det finns dessutom inte många bra bilder som är gratis att använda. Det finns inte ens bilder att köpa från Dalarna, som är bra. Nej, bästa är då att åka ut med den egna kameran och fota egna bilder till artiklarna. Nackdelen är väl att det tar tid samt kostar pengar att göra detta, men det är sjukt kul att vara ute i skog och mark kan jag tycka så det är värt det.

Tar du dina egna bilder till dina webbprojekt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *