Fördelar köpa blogg: Fördel att köpa existerande sajt?

Finns det fördel att köpa existerande blogg?

Kontakta webmasters om länkbyte, skapa sökmotoroptimerade blogginlägg och spendera nätterna med att locka besökare till din hemsida. Listan kan göras lång på saker som ska göras efter att du har du lanserar en webbplats. Det tar som du säkert redan vet en massa tid att skapa en framgångsrik blogg/webbplats.

I det långa loppet kan detta vara mycket frustrerande om besökarna inte börjar dyka upp. Vi vill bara att folk ska komma in på vår nya häftiga webbplats och göra ett köp, signa upp till nyhetsbrevet eller kommentera våra blogginlägg. Känner du igen dig i ovan beskrivning? Vill du starta en ny blogg, så gör du det via länken.

Det gör jag eftersom jag pratar från egna erfarenheter.

Men det går faktiskt att hoppa över allt det där. Lösningen är att köpa en redan etablerad webbplats. Häng med så berättar jag varför det kan vara en bra idé.

Kopa webbplats

Förbättra eller skapa från noll?

Har du någon gång sett en webbplats och tänkt för dig själv att du kan göra hemsidan mycket bättre än den nuvarande marknadsledande sidan inom nischen? Detta kallas en affärsidé och det är faktiskt just så 80% av alla nya företag skapas. Man förbättrar en redan befintlig produkt eller tjänst. Men istället för att börja rita, skapa och marknadsföra från noll finns det ett annat sätt att förverkliga din idé.

Marknadsföringen är A och O

Innan vi går igenom fördelarna ska vi även tillägga att det inte är den bästa hemsidan, tjänsten eller produkten som kommer göra mest pengar eller generera flest besökare. Det är alltid hemsidan som marknadsför sig på bästa sätt. För hur ska folk veta att din webbplats är bäst om de inte vet att den finns?

Så du kan ha den bästa webbplatsen men det är din konkurrent som får den största delen av kakan. Just därför kan det vara en bra idé att helt enkelt köpa upp din konkurrents webbplats och implementera dina egna idéer där istället. Där fick du en fördel med att köpa en hemsida innan vi ens börjat med listan, du hittar resterande fördelar nedan. Fördelar med att köpa en etablerad hemsida

Grunden är färdig

Bygga hemsidor kan vara väldigt kul men alla programmerare kan hålla med om att det i vissa fall kan vara mycket frustrerande. Bara för att man tycker om att underhålla hemsidor betyder inte heller att man tycker om att programmera. Så genom att köpa en redan färdig webbplats så får du grunden på köpet.

Genererar inkomster

En redan etablerad webbplats med en tjänst, produkt eller reklamintäkter har redan ett kassaflöde som du kan ta del av efter köpet. Du kommer alltså in i ett projekt som du vet kommer generera pengar.

Besökare

Marknadsföring kan vara kul, men precis som med programmering kan det vara väldigt frustrerande. Vi kan relatera till flera gånger som vi har byggt en grym webbplats och förväntar oss att besökarna ska vallfärda till hemsidan. Men jag kan meddela att detta aldrig hänt. Det krävs mycket tid och energi för att få besökare att komma till en webbplats men genom att köpa ett webbprojekt har du redan en kundbas när du sätter igång.

Statistik

Statistik är något du samlar in under tid och som du sedan kan analysera för att förbättra din hemsida. Användbar statistik kan t.ex vara användares beteende på sidor, ranking i sökmotorer eller vilken kategori i bloggen som är mest populär. Genom att köpa en hemsida kan du ta del av statistiken från förra ägaren och du kan sedan börja optimera hemsidan direkt.

Fordelar kopa blogg

Befintliga kunder

Vi har redan pratat lite om marknadsföring och hur svårt det är att få besökare till webbplatsen. Tänk då ett steg längre, vi ska även få dem att registrera sig för nyhetsbrevet eller att lägg en order i webbutiken. För att få besökarna att göra detta krävs ännu mer tid ifrån din sida än att bara få dem att besöka webbplatsen.

Lättare att ranka i sökmotorer

Även om du inte tidigare har byggt eller administrerat en hemsida har du säkert hört talas om SEO (Search Engine Optimization). En sökmotoroptimerad webbplats som rankar bra är ett måste för att din sida ska bli framgångsrik.

Skulle du skapa en helt ny hemsida kan du förvänta dig några månader innan den börja ranka någorlunda bra i sökmotorer. Men om du tar över en redan etablerad hemsida har den redan länkar i Google och Bing vilket betyder att när du sedan lägger upp nytt innehåll kommer den ranka högre mycket snabbare.

Affärsidén är framgångsrik

När du köper en webbplats köper du även dess affärsidé. Har hemsidan intäkter och trafik så vet du att affärsidén fungerar. Du kan då fokusera på att optimera den för maximala intäkter.

Ett nytt perspektiv

Att komma in och se hur den tidigare ägaren har gjort och sedan implementera sina egna idéer kan vara skillnaden mellan en medelmåttig hemsida och en framgångsrik.

Utöka marknadsandelar

Om du redan har en webbplats inom en nisch kan du köpa upp en konkurrent för att utöka dina marknadsandelar inom branschen.

Eliminerar en konkurrent

Förutom att utöka marknadsandelarna för din hemsida eliminerar du en konkurrent. Istället för att bygga upp en ny webbplats kan du köpa din konkurrent och implementera dina egna idéer på deras webbplats. Du kommer då att ha eliminerat en konkurrent istället för att ha skaffat en.

promota affiliate

Gratis kunskap och erfarenhet

Denna punkten gäller främst om du ska ge dig in i en ny nisch där du inte har så mycket erfarenhet och kunskap. Säljare brukar ge support för webbplatsen efter försäljning. Detta innebär att du har värdefull tid att lära dig ifrån en expert inom nischen.

Du får inte bara värdefulla tips ifrån en expert. Du kan även titta på hur den tidigare ägaren har gjort programmering, SEO, ekonomi och lockat kunder inom nischen.

Mindre tidskrävande

Det kommer att ta väldigt mycket av din tid för att få rullning på en ny webbplats och det är inte alla som har den tiden att lägga ner på ett nytt projekt. Innan du köper hemsidan kan du fråga säljaren hur mycket tid som krävs för att underhålla webbplatsen.

Vad är ditt mål med hemsidan?

Vi kan summera fördelarna med att när du investerar i en redan etablerad webbplats får du mycket på köpet. Men trots detta så är det inte alltid den rätta vägen att gå.

Är ditt mål att lära och bli bättre inom att bygga hemsidor eller företag så kanske du bör börja ifrån noll och göra grovjobbet. Den resan kommer vara mycket lärorik och spännande. Vill du däremot ha en säker sidoinkomst utan att lägga ner för mycket tid kan jag inte komma på något bättre än att köpa en webbplats som har redovisat stabila intäkter under en lång tid.