10 fantastiska saker som WordPress kan göra

Hur kan du använda WordPress för dina behov?

Jag har alltid varit ett fan av de fantastiska saker som WordPress kan göra. I nästan varje online-satsning jag gör har jag blint använt WordPress som min första lösning. Så låt oss ta en titt på bara några av de många saker som WordPress kan göra för dig (och dina kunder).

1. Bygg en nätbutik med WordPress

online-shopping

En gång frågade en kund – ”Hej, jag behöver inte WordPress, varför använder jag inte en dedikerad e-handelsprogramvara?”. Min klient (en skeptisk herre) var inte riktigt medveten om WordPress. Jag utnyttjade situationen och öppnade snabbt WooCommerce och frågade – ”Vad sägs om det här, tror du att det kommer att fungera?”

”Det är perfekt! Hur mycket kostar det här?” Så jag svarade honom: ”Ingenting!”. (Ja, förutom hostingavgifterna förstås!)

WooCommerce är en av de stora aktörerna inom WordPress e-handelsbranschen. Deras huvudsakliga plugin är gratis och levereras med de grundläggande funktioner som krävs för att upprätthålla en e-handelsbutik på instegsnivå. Du skulle ha fel om du trodde att WooCommerce, liksom de flesta ”gratis” WordPress-plugins, håller de nödvändiga funktionerna inlåsta bakom ett ”premium”-skåp.

Woocommerce

Faktum är att det inte finns någon premiumversion av insticksprogrammet. De har ett seriöst imponerande utbud av tilläggsmoduler, genom vilka de genererar intäkter. De har också stöd för tillägg till WooCommerce. Du kan till och med anlita en utvecklare för att bygga ett företagsspecifikt WooCommerce-tillägg för dig.

Andra fantastiska e-handelstillägg är iThemes Exchange, MarketPress och Easy Digital Downloads. För en uttömmande lista kan du läsa flera inlägg om de bästa WordPress-plugins för e-handel.

ehandel WordPress

2. Skapa en jobbannons

wpjobboard

Ett av de mest minnesvärda talen från college gick ungefär så här: ”Ni måste sträva efter att vara jobbgivare och inte jobbsökare”. Det väckte den entreprenörseld som myllrade inom oss.

När jag tänker efter är människor som vi – frilansare, bloggare, designers, copywriters osv. alla enskilda entreprenörer. Har du någonsin velat skapa en riktig jobbannons i din blogg? Som den från ProBlogger Här är en lista över WordPress-teman för jobbannonser som hjälper dig att komma igång på några timmar:

Om du letar efter ett plugin-baserat tillvägagångssätt kan du kolla in WP Job Manager. Det finns massor av bra tillägg för ännu fler alternativ för jobbannonser, som WooCommerce-integration för betalda listor, en CV-hanterare för enkel cv-uppladdning, dagliga eller veckovisa varningar för nya jobb och mycket mer.

Allmänna tips:

Se till att du har byggt upp en betydande publik inom din genre innan du lanserar din jobbannons. ProBlogger är en av de mest populära bloggarbloggarna på planeten. Om du tror att du kan få ett par tusen besökare i månaden och börja med din jobbannons, blir du besviken.

Å andra sidan kan dessa plugins för jobbannonser vara mycket praktiska när du lägger ut jobb för din egen blogg (som betalda redaktörer, copywriters, designers osv.).

Många företag föredrar att hålla sina portföljer och jobbannonser åtskilda. De lägger upp en länk i sidfoten eller högst upp någonstans där de meddelar att de har en ledig plats.

Den egentliga jobbsidan läggs antingen ut på ett program som Resumator, eller så är det en ”intern” jobbsida på en annan URL eller underdomän. Något som jobs.company.com.

För detta tillvägagångssätt fungerar ett WordPress-tema för jobbannonser bäst – men de är lite dyrare på grund av alla komplexa posttyper och allt. Om du inte vill ha en separat installation kan du välja en plugin-baserad lösning.

varfor valja WordPress

3. WordPress Multisite

webbplatser med flera nätverk

WordPress Multisite är en av de bästa (om inte den bästa) WordPress-funktionerna någonsin. Enkelt uttryckt gör den det möjligt för dig att skapa ett nätverk av WordPress-webbplatser från en enda huvudinstallation av WordPress. Idén har sitt ursprung i konceptet med nätverksbloggar. Här är ett snabbt exempel:

Säg att du vill starta en blogg som täcker tre huvudkategorier – böcker, serier och dikter. Men ditt team har väldigt olika idéer om struktur, design och layout för var och en av dessa webbplatser. Men de andra aspekterna, som säkerhetsåtgärder och allmänna riktlinjer för hela webbplatsen, är gemensamma.

I ett sådant fall är den bästa lösningen att skapa tre olika webbplatser – dvs. tre olika WordPress-installationer som ligger under en enda WordPress-webbplats. Det ger dig administrativ kontroll över din webbplats, samtidigt som du behåller din diskretion.

Du kan aktivera WordPress multisite genom att lägga till följande rad i filen wp-config.php:

/* Multisite */
define( ”WP_ALLOW_MULTISITE”, true );
Från och med nu följer du vår guide för installation av WordPress multisite eller codex-instruktionerna för att komma igång.

4. Skapa ett forum

bbpress

Med WordPress-pluginet bbPress är det enkelt att skapa ett fullt utrustat och integrerat WordPress-forum. Pluginet utvecklas och underhålls av Automattic – företaget bakom WordPress. Så när det gäller tillförlitlighet och säkerhet – är du ganska säker. Här är en snabb titt på bbPress funktioner:

Funktioner:

  • Skapa flera forumkategorier
  • Svar på enskilda ämnen
  • Stöd för bbPress-specifika shortcodes och widgets

Öka användarnas engagemang med tillägg som bbPress Notify som skickar e-postmeddelanden till användare när nya ämnen och/eller svar publiceras, och GD bbPress Tools som lägger till BBCode-stöd, användarsignaturer, citat i svar och några andra funktioner – precis som en fullfjädrad forumprogramvara.

Åh, och det är kompatibelt med det kraftfulla Total WordPress-temat – så att du kan skapa anpassade sidor för ditt fantastiska forum. Andra plugins som hjälper dig att skapa ett forum med hjälp av WordPress är CM Answers och AnsPress.

5. Skapa ett socialt nätverk

buddypress

Om du vill skapa nästa Facebook med WordPress som plattform – bör du nog gå till en läkare. Jag skojar bara. Men allvarligt talat, jag beundrar dina ambitioner, men dina ansträngningar skulle vara mycket mer effektiva om du övervägde ett alternativt ramverk för att bygga nästa Facebook.

För andra som vill skapa ett ”internt” socialt nätverk för era collegegrupper, lag eller företag – BuddyPress är ert svar. Dessutom finns det till och med en särskild Themeforest-sektion för BuddyPress-teman.

6. Skapa DIY-landningssidor

landningssida

Landningssidor är, som du kanske vet, en kvintessens för affärstillväxt – särskilt onlineföretag. Väl utformade landningssidor kan förvandla en tillfällig besökare till en betalande kund. Men det är inte så enkelt som det låter. Att bygga en landningssida är en process som ständigt utvecklas. Du måste ta hand om flera funktioner och följa hur dina besökare reagerar på dem.

Eftersom de flesta bloggar på internet använder WordPress har det aldrig varit enklare att utforma vackra landningssidor med plugins som OptimizePress, Parallax Gravity och Thrive Content Builder. Med ett bra WordPress-plugin för landningssidor kan du bygga och spåra flera landningssidor för din webbplats.

landningssida WordPress

7. Bygg en flerspråkig webbplats

Flerspråkigt webbgränssnitt

WordPress hjälper dig att skapa och hantera flerspråkiga versioner av innehållet på din webbplats. Detta är särskilt användbart för globala företag som har valt WordPress som CMS-plattform. Det finns två olika sätt att översätta WordPress och bygga en flerspråkig webbplats.

7.1 Anlita en översättare

Detta är den dyrare metoden, men garanterar nästan alltid bättre kvalitet jämfört med maskinöversättning. För detta kan du använda följande plugins:

  • Polylang
  • WPGlobus
  • xili-language

Jag skulle rekommendera Polylang WordPress-plugin eftersom det hanterar flerspråkiga versioner av dina inlägg och sidor och andra element, inklusive regionala datum- och tidsformat, kategorier, taggar och anpassade taxonomier.

7.2 Maskinell översättning

Den här metoden är snabbare och kostar dig inte ett öre. Nackdelen är dock att kvaliteten på den översatta texten är sämre än vad du får när du anlitar en översättare. Detta kan dock förändras under det kommande decenniet tack vare Googles skrämmande forskning inom Natural Language Processing (NLP).

Plugins:

  • Google Language Translator
  • Bing Website Translator
  • Google Website Translator

Dessa plugins ansluter till Google/Bings språköversättar-API för att konvertera artiklarna på din webbplats. Om du kör en Multisite-installation av WordPress och du behöver för varje webbplats är WPML insticksprogrammet för dig. Det är ett robust plugin som stöder grundläggande översättningsfunktioner, översättning av e-handel och hanterar olika filtillbehör för varje språk.

8. Högklassig säkerhet

sakerhet WordPress

säkerhet

Jag har alltid haft en regel med säkerhet – förebyggande är bättre än botande. För de av er som kommer för sent kommer ni att behöva spendera en betydande summa för att återhämta er från en hackad webbplats. Jag skulle rekommendera dig att inte ta detta som ett gör-det-själv-projekt och ta professionell hjälp – eftersom det finns otaliga sätt att göra fel.

WordPress är en ivrig anhängare av den första regeln. Det är därför den implementerar olika säkerhetsåtgärder och släpper stora och kritiska säkerhetsuppdateringar då och då. Därför är regel nr 1 att alltid uppdatera till den senaste versionen av WordPress.

De flesta WordPress-webbplatser (även de som förvaltas) uppdateras automatiskt till den senaste versionen tack vare funktionen ”automatisk uppdatering”. Resten bör uppdateras manuellt av administratören.
När du befinner dig på en delad värdmiljö är du omgiven av olika okända säkerhetsbrister. Som en motåtgärd bör du installera ett säkerhetsplugin som iThemes Security eller Sucuri.

Slutligen, om du vill slippa huvudvärk om hosting och säkerhet bör du överväga Managed WordPress hosting som WPEngine.

9. Avancerad e-postmarknadsföring

grow-your-email-list

E-postmarknadsföring är som vi vet ett av de evigt gröna sätten att generera trafik. Det är som en on-demand-källa till trafik som specifikt har inställt sig på din webbplats – ivriga att höra från dig. Men för att e-postmarknadsföring ska fungera måste du först samla in e-postmeddelanden. Det är där WordPress kommer till nytta.

Med plugins som OptinMonster och Bloom kan du få din prenumerantbas att skjuta i höjden. OptinMonster visar en popup-rutan för prenumeration på nyhetsbrev på besökarens skärm, precis som de:

När de går in på din webbplats lämnar din webbplats – detta kallas ”exit-intent”-teknik. Du kan också placera e-postprenumerationslådor på olika ställen på din webbplats – bland annat i sidofältet, efter varje inlägg eller i en vanlig popup-fönsterruta.

WordPress.com låter dig också samla in e-postadresser från dina användare. När du publicerar ett nytt inlägg skickas ett e-postmeddelande till alla dina prenumeranter.

10. Flexibilitet i webbplatsdesignen

total wordpress tema wpexplorer

Den här egenskapen hos WordPress är överlägset min favorit. Du kan verkligen skapa vad som helst med WordPress. Oavsett vad du behöver finns det ett plugin eller ett tema som hjälper dig att komma igång. Vill du skapa en omfattande kataloglista för din stad? Kolla in det passande namnet Directory-temat. Behöver du lägga till recept i din blogg? Enkelt – Cooked receptbyggaren är precis det plugin som passar dig.

Och om du inte vet vad du vill ha finns det teman för det också! Det är bara att hämta det som vi tycker är det bästa WordPress-temat någonsin – Total, eller något av de andra populära mångsidiga teman som har en kraftfull sidbyggare. Med dessa kan du skapa unikt utformade webbplatser – allt från ett tema.

Denna artikel är inspirerad av: https://www.wpexplorer.com/things-wordpress-can-do/

Slutsats

Jag hoppas att du gillade den här listan över 10 (fantastiska) saker du kan göra med WordPress. Vad har du använt WordPress till? Om du har något som du tycker borde finnas med på den här listan – låt oss veta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *