Expertbloggare: Bli expert inom din nisch

7 hemligheter för att göra dig till expertbloggare

Om du vill att folk ska lita på ditt företag genom din blogg finns det en enkel sak du kan göra. Du gör dig känd som en expertbloggare inom ditt område. Om folk ser dig som en amatör kommer de oftast inte att spendera sina pengar på att köpa dina produkter.

Därför är det viktigt att du etablerar dig som expert, även om du bara har bloggat i några månader. Det bästa sättet att göra detta är att känna igen egenskaperna hos en expertbloggare och försöka tillämpa dessa egenskaper i ditt liv.

Här är några egenskaper som gör en genomsnittlig bloggare till en expertbloggare.

1 – En expertbloggare är en passionerad författare

Självklart måste du ha en passion för att skriva och redigera för din blogg. Varför? Det beror på att bloggande är att skriva och redigera. Som bloggare måste du skriva innehåll. Detta är den viktigaste uppgiften du måste göra varje dag.

Om du inte brinner för att skriva eller redigera kan du inte bli expert på att blogga. Ja, du kan anlita skribenter för din blogg, men du bör åtminstone publicera dina egna artiklar på din blogg en gång i veckan så att du kan kommunicera direkt med din publik.

expertbloggare

2 – En expertbloggare sätter kvalitet före kvantitet

Tror du att ju fler blogginlägg du publicerar, desto bättre blir din blogg? Det handlar inte bara om kvantitet.

Om du inte kan publicera kvalitetsartiklar kommer det inte att ge din blogg ett gott rykte, oavsett hur många artiklar du publicerar på din blogg. Du måste fokusera mer på kvaliteten på det arbete du kan ge din blogg.

Dina läsare kommer att bedöma kvaliteten på ditt skrivande och de kommer att avgöra om de verkligen kommer att följa din blogg baserat på kvaliteten på ditt innehåll.

3 – En expertbloggare känner sina läsare och vet hur han eller hon ska tilltala dem

Du måste förstå vad dina läsare vill ha av dig. Om du fortsätter att ge dina läsare vad de vill ha kommer de att vara lojala mot dig. Det är också viktigt att du förstår hur du kommunicerar med dina läsare på bästa möjliga sätt. Kom ihåg att en annan nisch också innebär en annan typ av målgrupp. Det innebär också ett annat sätt att kommunicera.

Du måste veta hur du ska vädja till dina läsares känslor och du måste skapa en personlig kontakt med dem.

4 – En expertbloggare är en expert på att finjustera sin blogg

Kalla dig inte expert om du inte ens vet hur du installerar WordPress på din webbserver. Många erfarna bloggare vet hur man kan finjustera en blogg, till exempel hur man gör en anpassad design för sin blogg, lägger till plugins, skapar popup-fönster, lägger in annonser osv.

Om du vill bli en expert måste du ta dig tid att lära dig den tekniska sidan av din blogg.

bloggtrafik oka

5 – En expertbloggare är disciplinerad och uthållig

Du måste vara konsekvent med din blogg. För att göra detta måste du bygga upp nya egenskaper som kallas disciplin och uthållighet. Att blogga kräver arbete. Du måste publicera regelbundet, marknadsföra dina inlägg, hantera sociala medier, skapa kontakter med andra bloggare och för proffsen (de som tjänar pengar på sin blogg) krävs det lika mycket arbete för att tjäna pengar.

Men om du kan bli uthållig i denna situation och ha disciplin i din attityd kommer du så småningom att presentera dig själv som en framgångsrik bloggare.

6 – En expertbloggare har god förståelse för SEO

Att skriva för en blogg skiljer sig från att skriva för en offlinepublikation. När du skriver till din blogg vill du att folk ska hitta det du skrivit via sökmotorer.

Därför är det mycket viktigt att du förstår grunderna i sökmotoroptimering. Skriv både för dina läsare och för sökmotorspindlarna. Detta bör vara din standardoperation. Läs den här artikeln om du vill veta mer om grunderna för SEO.

blogg expert

7 – En expertbloggare är säker på att marknadsföra sin blogg

Många nya bloggare vågar inte marknadsföra sin blogg eftersom de tycker att deras blogg fortfarande är ful och inte så bra. Men vet du vad? Det är inte en experthållning. Du måste ha självförtroende för att marknadsföra din blogg. Främja din blogg utan rädsla för att bli avvisad, så kommer du att förstå dina brister mer och mer.

Du kan korrigera dina fel och förbättra din blogg. På så sätt kommer din blogg att växa och ta en positiv riktning. Du får mer rykte och förtroende från dina läsare, och med tiden återkopplar dina följare dina inlägg och du blir mer populär. Så ha förtroende för din blogg.

Detta är viktiga egenskaper som du måste tillämpa i ditt liv om du vill bli känd som en expertbloggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *