Din blogg blir ditt CV: Gör din sajt till ett skyltfönster

Skapa din blogg så den säljer dig och din kunskap

Att blogga kan man göra av många olika anledningar som jag skrivit om tidigare här inne på sajten. Det är inget fel i något sätt kan jag tycka. Vill du nå ut till en publik, så är en blogg absolut en bra väg att ta. Jag skall här nedan förklara hur jag tänker runt en personlig blogg, som du kan använda som både CV och ett skyltfönster för din kunskap till dina besökare.

Lägga ut sitt CV publikt

Jag har sett många som lägger ut sitt CV publikt på sin sajt på en av sidorna och sedan skapar en länk i sidebar för att folk skall se vad de kan, har gjort och vad du kan förvänta dig av personen ifall du skulle vilja anlita eller anställa denne. detta är ju ett smart sätt att nå ut med det man kan på ett mera publikt sätt.

blogg som CV

Hela bloggen kan vara ditt CV

Beroende såklart på vad du skriver om såklart, men hela din sajt kan bli som ett enda stort skyltfönster för dig, din kunskap och agera som ditt växande CV på Internet. Du behöver dock höja dig lite då och skapa innehåll med hög kvalitet av något slag. Du kan verkligen få rätt sorts uppmärksamhet för dig och din kunskap med en sajt!

Skyltfönster ut mot världen

Skall du skylta med din blogg för att få uppdrag, föreläsa, bli anlitad för SEO, marknadsföring eller något annat som du kan, så kan du enbart se till att du skapar tillräckligt mycket innehåll av god kvalitet inom dessa ämnen. Du blir ju till slut en expert på dina områden och kan på så sätt skapa dig en liten eller stor firma med hjälp av din personliga blogg.

Förbättra dig och din kunskap

Du kommer med tiden att bli skickligare på det du gör. Så är det ju inom alla områden i livet, men speciellt på Internet blir det tydligt att om du kan din bransch och din nisch, så kan du verkligen leverera värde och då ta betalt för denna kunskap. Inget konstigt med det. Många har gjort det tidigare och gör det idag. Du kan också.

Skapa en blogg och sätt igång

Du kan ju själv starta upp en ny blogg inom något område du gillar och har kunskaper i och sedan börja att blogga om det och bjuda omvärlden på den kunskap du innehar. det finns säkert en massa bloggar inom ditt område redan nu, men ingen har din unika röst, ditt sätt att berätta det du kan och ge den input som du innehar. Du är unik och det finns alltid plats för en ny spännande sajt på nätet.

blogg som skyltfonster

Bjud omvärlden på dig och din kunskap

Vi kan alla massa saker. Massa saker som världen kan behöva hjälp med. Kan du lösa ett problem eller har kunskap som du kan visa upp och som andra kan ha nytta av så sätt igång att göra just detta. Bjud på dig själv, skapa något som består och visa det på webben med en egen blogg eller webbplats.

Din blogg växer och du får hög synlighet

Med tiden kommer det att växa och har du mycket besökare, ett trevligt sätt och folk gillar vad du håller på med, så kommer det absolut att vilja ta hjälp av dig, följa dig och lära sig av dig och vad du kan. Det kan ta tid att bli känd och framgångsrik på Internet, men med tiden kommer du att ha synts för rätt personer som kanske ger dig arbete, vill köpa dina produkter eller tjänster på något vis och hela din blogg agerar nu som både ditt skyltfönster och ditt CV.

Jag har själv blivit hjälpt av mina sajter genom åren och det kan du också bli såklart! Sätt igång att skapa din blogg så att den blir som ett enda stort härligt CV för dig och din kunskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *