Bloggstart: Förberedelser för långsam (men återkommande) tillväxt

Att starta en blogg: Förberedelser och uppstart

Så du har tagit bort tangentbordet och din gamla och/eller nya webbplats är igång. Dag ett var en lätt match och du är ganska nöjd med dig själv. Kanske har du gjort upp rubriken och skrivit ett snabbt meddelande för att återknyta kontakten med dina läsare. Saker och ting ser mer positiva ut – och jag håller med – jag tycker att du har en vinnande idé. Men nu kommer det nödvändiga arbetet. Här kan du läsa om min pågående bloggutmaning: 500 bloggposter på 5 månader.

Det är trögt att starta en blogg

Även om din passion för ditt valda ämne kan hjälpa dig att skriva till en början, kommer utmaningen att komma att bestå när du försöker bygga upp din läsarskara och det verkar gå trögt. Eftersom nyckeln är att vara konsekvent behövs en mycket praktisk bedömning av ditt tidsschema. Starta och fortsätt blogga.

Starta en ny blogg

Sätt ett schema

Om du, som många av oss, redan har en full arbetsdag och det är svårt att passa in ditt skrivande, håll inläggen korta men mycket fokuserade på de ämnen som kommer att tilltala just dina följare. Om syftet med din webbplats till exempel är mer än anekdotisk och verkligen är tänkt att bygga upp en verksamhet, vill du erbjuda något varje dag i form av ett tips, en användbar länk och/eller ett särskilt begränsat erbjudande som uppmuntrar dina läsare att aldrig låta en dag gå utan att titta in hos dig. I huvudsak bygger du upp ett antal långväga vänskapsrelationer och ser till att dina närmaste vänner aldrig tappar kontakten.

Skriva själv eller anlita gästskribenter

Ett annat alternativ är att bjuda in gästskribenter. Om dina kontakter är få i början finns det skrivjobb på nätet och skrivagenter som till en början kan fylla luckan. Jobbtorgen är i allmänhet billigare och låter dig lägga upp en annons gratis. De som är intresserade kommer att kontakta dig via e-post för att lösa detaljerna. Detta underlättar inte bara din arbetsbörda, utan bidrar också till att ge nya idéer och perspektiv till din blogg.

Förbättra ranking och få fler besökare

Kom ihåg att den ansträngning du gör för att hålla innehållet fräscht bidrar till att förbättra din ranking och för dig längst fram i kön när folk skriver in de viktiga sökorden. Ett annat sätt att bli mer synlig är att annonsera på andra bloggar eller webbplatser. Kanske finns det några detaljhandelswebbplatser som du tycker om och som i sin tur letar efter bloggar att lägga till på sina webbsidor. Andra har gått vägen genom att få sig själva listade i så många databaser som möjligt.

Var aktiv även utanför din blogg

Eller så kan du skriva på forum. Vad sägs om att till och med skapa en ny blogg som gör reklam för din huvudblogg? Jag tror att du har fattat idén. Detta är sociala medier. Ju mer du når ut och skapar vänner och kontakter desto mer populär och framgångsrik kommer du att bli. Men vad sägs om några mer praktiska tips för att initialt förbättra din ranking? Stanna kvar för nästa inlägg….