Blogga för att blogga: Eller blogga för att tjäna pengar?

Bara blogga eller blogga för att skapa inkomst?

Så om jag skulle fråga dig idag, bloggar du för att blogga eller bloggar du för att tjäna pengar, vad skulle du svara? De flesta bloggare som har blivit webbentreprenörer säger att de vill tjäna pengar. Många andra bloggare skulle dock säga att de inte tjänar pengar på sin blogg, även om de skriver 2-3 artiklar om dagen!

Allt handlar om passion….Euhm jag menar vinst!

Hur många gånger har du inte hört att du ska följa din passion så kommer pengarna att följa med? Jag är säker på att du har hört det många gånger tidigare, och det är något vi hör oftast i bloggvärlden… särskilt de som har lyckats med att blogga och tjäna pengar!

Tyvärr är det inte alltid så… 98 % chans att det inte är så.

Nyborjartips SEO

Du kan ha passion och tjäna pengar samtidigt

En av de viktigaste anledningarna till att passion är så viktig är att det tar tid och kraft, och om du inte bryr dig särskilt mycket om det du skriver om kommer du att förlora intresset för det ganska snabbt.

Det är uppenbart att det kan vara lättare att tjäna pengar med en finansblogg och prata om tråkiga ämnen som ”att höja kreditvärdigheten” eller ”hur man får ett nytt bostadslån” – men det är få som verkligen vill skriva om dessa ämnen.

Pengarna ligger i uppmaningen till handling!

Istället måste bloggare lägga in säljtexter och uppmaningar till handling i sina bloggar, och även lägga in gott om resurser och information för de personer som besöker din webbplats.

Människor använder internet av tre anledningar, vilken av dem passar din blogg? 

  • För att underhållas
  • För att köpa
  • För att hitta information

3 kategorier av bloggar

Många människor hamnar i kategorin underhållning, och detta är ett av de svåraste områdena att tjäna pengar på.  Om du har en blogg som hjälper någon att hitta recensioner innan de köper något, är det en bra plats att tjäna pengar på. Den sista kategorin handlar om information, och detta är något som kan göras mycket bra med Google Adsense och affiliatemarknadsföring om det görs på rätt sätt.

bloggar

Är din blogg värd att ägna tid åt?

Är besökarna värda att spendera tid på din blogg? Om du har svårt att tjäna pengar på din blogg och dess innehåll är det dags att ta en paus och göra en bedömning av situationen. Om du var en besökare på din egen webbplats, skulle du finna värde i innehållet? Finns det ett värde i innehållet i din blogg?

Att inte tjäna pengar på din blogg är en av de största vändpunkterna för långsiktig framgång och du måste verkligen ha en plan för hur du ska gå till väga. Att blogga tar mycket tid och resurser i anspråk, så det sista du vill är att gräva dig ett allt större hål i tid och pengar och inte veta var du och din blogg kommer att hamna om ett år.

Så jag frågar igen…bloggar du bara för att blogga…eller bloggar du för att tjäna pengar?

Svara gärna nedan i kommentarerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *