7 frågor om bloggande för att ta dig till toppen

Ta din blogg till toppen!

Har du någonsin undrat hur vissa bloggare verkar bli framgångsrika som om ”allt bara händer”, som om det vore magi, medan andra som gör samma sak aldrig lyckas? Hur gör de? Hur kan du göra för att ta dig uppåt med din blogg? Vissa arbetar sig till toppen och blir proffs inom sitt gebit med sin blogg.

Du är inte ensam om att undra hur man gör. 

Vi drömmer alla om att bli framgångsrika och ha en publik som hänger på varje ord och sjunger våra lovord till alla de träffar. För vissa verkar det som om denna dröm aldrig kan bli verklighet. Sanningen är att det inte behöver vara så. Denna dröm är närmare verklighet än du tror.

I den här artikeln kommer jag att ställa några viktiga frågor som du förmodligen ställer dig själv. Och jag ger dig några tips som hjälper dig att närma dig dina viktiga mål.

Använd dessa frågor för att komma på rätt spår:

ta hjalp mot toppen

1. Brinner du för att hjälpa din publik?

Passion är bra, men det är inte allt. Du behöver mera för att lyckas. Ingen bryr sig om den passion du lägger ner på det du gör (utom kanske dina nära och kära). Det säger sig självt att du älskar ämnet du bloggar om, men du behöver mer än så.

Missförstå mig inte, passion är viktigt. Det är en kraftfull kraft som motiverar dig, och dina läsare kan se om du inte bryr dig ett skit om ditt ämne. Din blogg bör dock vara mer inriktad på din publik än på dig själv.

Din publik är anledningen till att du gör det du gör, och utan den kommer du inte långt. Och när du fokuserar på din passion för att lösa dina målgruppers problem gör det stor skillnad.

Ställ dig själv frågorna: 

 • Vad vill människor ha?
 • Vad frågar de om?
 • Vilka problem vill de lösa?
 • Hur kan jag använda min passion för att hjälpa andra?

2. Är du villig att ge bort gratis saker, åtminstone ett tag?

Många bloggare började blogga som en hobby. De började dela med sig av sina idéer och erfarenheter till andra. Många av dagens populära bloggar fick inte alltid ett allmänt erkännande under sina första år som bloggare. Om pengar hade varit deras enda motivation skulle de flesta av dem ha gett upp. Om du vill bli framgångsrik måste du ge gratis, åtminstone ett tag.

Betyder detta att jag inte kan tjäna pengar på min blogg från början?

Nej!

Du kan börja så snart du vet vad du behöver veta för att skapa ett företag med en blogg.

Här är några idéer:

 • Publicera e-böcker på Kindle eller annan passande plattform
 • Erbjuda tjänster till läsarna
 • Att göra betalda videohandledningar
 • Betalda PDF guider eller djupare guider
 • Handledning eller coaching via videosamtal

intresse bloggnisch

3. Har du en unik röst?

En unik röst är en viktig ingrediens som gör att du kan nå framgång. Att utveckla din unika röst kan vara en av de svåraste sakerna du kan göra som bloggare. Jag önskar att jag kunde berätta att det finns ett hemligt recept, men det finns det inte. Du behöver attrahera besökare och din publik med ditt engagemang, dina tankar och din unika egna röst.

Var uppriktig.

Försök inte att imitera andra människor eller vara som dem. Det är sant att även de största konstnärerna påverkas av andra, men det viktiga är att inte kopiera. Sträva, ta inspiration från andra, men gör det på ditt sätt. Det kommer att ta tid, men det kommer att hända om du är villig att dela med dig av din historia.

Vi lever alla våra liv på olika sätt. Din uppgift är att förmedla din egen resa genom din blogg.

Det finns flera steg för att utveckla din unika röst:

 • Var öppen: Visa vem du verkligen är.
 • Dela med dig av dina framgångar och dina misslyckanden: människor förstår att det finns upp- och nedgångar. Om du är villig att dela med dig är du mycket nära att vinna dina läsares förtroende.
 • Kommunicera genom berättelser: Alla älskar berättelser. Du kan dela flera berättelser så länge de är relevanta och värdefulla.
 • Läs andra bloggar: Fördjupa dig i din nisch och se vad som funkar i din bransch. Sedan skapa din egen röst.

4. Kan du nätverka?

Du kan lyckas på egen hand, men det tar längre tid, kräver mer ansträngning och mer pengar. Vilka åtgärder vidtar du för att odla ditt nätverk?

”Att klicka på Publicera är bara början. Det är vad du gör efteråt som gör hela skillnaden.”

Storleken och kvaliteten på ditt nätverk är avgörande för din framgång. Om nätverkande inte är din grej, gör det till ditt uppdrag. Ta små steg mot ditt samhälle och börja göra dig känd. Detta är möjligt om du ser det som att du bara skaffar dig nya vänner.

Det tar tid och det finns inga genvägar. Genom att bygga upp ett nätverk kan du bygga upp din framtid som bloggare. Men det är inte slöseri med tid. Det är en långsiktig investering som lönar sig i form av lojalitet och auktoritet.

Dessa steg hjälper dig att bygga upp ett bra nätverk:

 • Intressera dig för andra människor: Om du låtsas att du gör det kommer folk att se det.
 • Försök att vara hjälpsam: När du erbjuder hjälp kommer folk att komma ihåg dig.
 • Få kontakt: Twitter och andra sociala nätverk är utmärkta platser för att komma i kontakt med andra likasinnade.
 • Kommentera: När du tar dig tid att läsa och kommentera andras bloggar kommer de förmodligen att ge dig tillbaka.
 • Håll kontakten: Människor är upptagna, så det är ditt jobb att hålla kontakten med dem utan att vara irriterande.
 • Överdriv inte: Precis som du inte kan ha tusentals vänner kan du inte heller ha tusentals personer i ditt nätverk. Börja med en liten grupp. Identifiera 5-10 personer som du vill nätverka med och skapa goda relationer.

blogg mot toppen

5. Är du villig att lära dig?

Även när du hittar en nisch som du gillar är det viktigt att lära dig. Du behöver fördjupa dig och skaffa dig mera kunskap inom ditt ämne och din nisch.  Ta lite tid varje dag för att läsa nya blogginlägg och andra utbildningsverktyg. Fortsätt att utvidga dina horisonter.

Här är några områden där du kan lära dig:

6. Sätter du upp mål?

Att sätta upp mål är ett bra sätt att nå framgång. Höga och nåbara målsättningar gör underverk med din produktivitet och ditt genomförande många gånger.  Det är viktigt att kunna uttrycka dina mål i siffror. Detta gör dem mätbara. Mätbara mål är lättare att läsa och och bocka av.

Börja med dina viktigaste långsiktiga mål och arbeta utifrån detta för att förstå hur du kan förverkliga dina mål. Dela upp målen i enskilda uppgifter som du kan utföra regelbundet.

Här är några exempel på specifika uppgifter:

 • Jag kommer att skriva två artiklar per vecka.
 • Jag kommer att publicera två gästartiklar per månad.
 • Alla mina artiklar måste vara på minst 500 ord.
 • Varje månad har jag 200 följare på Twitter.
 • Varje månad får jag 500 fler besökare.

Sätt upp dina egna mål och arbeta kontinuerligt mot dessa. Ett mål kan ju vara att faktiskt följa de målsättningar man sätter upp för sig själv. Gå igenom dina mål och bocka av samt ge dig själv cred, när du når dina delmål och långsiktiga mål.

I skrivande stund har jag själv ett stort mål att nå. 500 bloggposter på 5 månader. detta höga mål har verkligen satt fart på mitt skapande och jag har publicerat sjukt mycket material den första månaden av denna utmaning. Kan jag. Kan du!

blogga mot toppen

7. Är du beredd att göra vad som krävs för att lyckas?

Du måste vara beredd att arbeta hårt. Hårt, smart och länge.  Att skapa en framgångsrik blogg kräver tid och ansträngning. det är ett maraton, inte en sprint brukar jag säga. Allt vad gäller skapande tar tid om det skall bli bra och bloggande är inget undantag.

Du bör byta ämne om det inte finns något intresse. Du behöver inte göra det rätt första eller andra gången, men du bör alltid försöka gå framåt.

Du vet att du är redo att göra det rätta om du är :

 • Redo att anpassa dig: Den nisch du har valt kanske inte är den rätta. Det är inte meningen att det ska bli rätt första gången. Fortsätt, försök att se vad som fungerar och använd det du lärt dig.
 • Disciplinerad: Du måste utveckla en inre röst som håller dig på rätt spår. Det finns ingen chef som tjatar på dig. Skapa och fastställ ett skrivschema som du kan arbeta efter.
 • Förberedd att hålla ut: Många gånger verkar det lättare att ge upp än att hålla sig till sin plan. Ju längre du kämpar, desto mer förstår du vad som krävs för att lyckas.

Till dig

Fokusera på att skapa en väl genomtänkt och strategisk plan. Om du gör detta ger du dig själv bästa möjliga chans att inte bara nå dina mål, utan även överträffa dem. Du kan så mycket mer än du tror! Skala bort distraktioner och ta fram ditt glöd!

Hur går din resa genom bloggandet? Har du stött på några utmaningar på vägen som du har lyckats övervinna? Låt mig veta i kommentarerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *