Hur håller man besökarna kvar på sajten?

För att ha en optimerad närvaro på nätet måste du förstå och genomföra taktiker för att hålla besökarna kvar på din webbplats. Det finns miljontals aktiva webbplatser och antalet ökar ständigt. Webbplatsägare måste söka nya sätt att locka fler besökare till sin plattform. Många tror att det är en omständlig process att skapa en webbplats. Men i verkligheten är den svåraste delen att fortsätta driva publiken till din domän.

15 beprövade sätt att hålla besökarna kvar på din webbplats

Och det handlar inte bara om att få en ny publik utan också om att bibehålla regelbundna tittare. Dessa regelbundna besökare kommer att avgöra din webbplats faktiska styrka. Idag kommer vi att avslöja några beprövade sätt att hålla besökare på din webbplats.

1. Använd reklam

Reklam är en enkel metod som fungerar som en översikt över din webbplats. Du kan tillämpa alla viktiga aspekter av webbsidan i en särskild affisch eller ett videoklipp för att förbättra det övergripande scenariot. Dessutom erbjuder vissa plattformar betalda visningar av din webbplats om innehållet är tillräckligt bra. Det är ett utmärkt sätt att få visningar under de första dagarna av lanseringen av din webbplats.

besokare sajten

2. Skapa kvalitetsinnehåll

Som tidigare nämnts är det viktigt att hålla tittarna sysselsatta med ditt innehåll. Se till att du följer strikta riktlinjer för att producera kvalitetsinnehåll. Kvantitet är aldrig att föredra mer än kvaliteten på artiklarna eller bloggarna. Uppmana besökarna att vänta på nästa del eftersom det håller dem engagerade på din webbplats. Lägg inte in onödig information i bloggarna och håll dig till huvudämnet.

3. Spela in YouTube-handledningar

YouTube är en av de mest sedda videoplattformarna på internet som erbjuder videoklipp utan att ta ut någon avgift. Du kan skapa korta handledningar på YouTubes som kommer att driva mer trafik till din webbplats. Dessutom blir det en bra källa till reklam för din webbplats. Du kan samla många visningar genom att länka innehållskällan till beskrivningen av din video. Förutom detta kan du kommentera din webbplats i videor som laddas upp på andra kanaler.

4. Utnyttja interna och externa länkar

Att länka ditt innehåll med olika andra källor kan visa sig vara en effektiv åtgärd. Detta avser att ge backlinks till olika webbsidor som kan dela publiken mellan båda innehållen. Intern länkning innebär att man tillhandahåller URL:er för innehållet på samma webbplats. Extern länkning innebär att man tillhandahåller URL:er från någon annan webbplats med samma genre. Det är mer effektivt eftersom det ökar visningen av båda webbplatserna.

5. Ge Quora-svar

Quora har sett en ganska stor ökning av användningen under de senaste åren. Alla verkar leta efter svar på sina frågor på denna plattform. Om du hanterar en informativ blogg kommer Quora att hjälpa dig att få ny trafik och behålla besökare på din webbplats. Det rekommenderas att svara på flera frågor som Quora-användarna ställer på webbplatsen. Stöd dessutom ditt svar med en liknande blogg och skapa en backlink till din webbplats. Undvik spammingtext och var specifik när du skriver svaren.

6. Använd sociala medier

Det råder ingen tvekan om att sociala medier hjälper dig att skapa starka offentliga kontakter. Inget kan vara bättre än att lägga ut innehållet på din webbplats i program som Facebook, Instagram, Linked In, Twitter osv. Det kommer att hjälpa dig att driva stor trafik till dina webbsidor och få fler visningar. Att följa sidor i sociala medier och tagga influencers i ditt inlägg kan också vara effektivt.

7. Genomför intervjuer

Tittarna föredrar att höra det från sina förebilder snarare än att läsa innehåll som skapats av en äkta skribent. Flera personer har bättre koll på marknadstrender. Du kan planera och genomföra en kort intervju med dem för att publicera deras tankegångar. Det kommer inte bara att ge fler besökare utan också fungera som en inspirationskälla för unga hjärnor. Dina tittare kommer också att börja rekommendera webbplatsen till sina vänner.

sajt behalla besokare

8. Välj rätt nyckelord

Nyckelord är de speciella ord eller meningar som har en enorm inverkan på att få och behålla besökare på din webbplats. En effektiv användning av nyckelord förbättrar din webbsidas totala SEO-poäng. Se till att nyckelorden blandas väl med innehållet tillsammans med deras korrekta användning. Undvik dessutom att använda svåra eller mindre populära nyckelord eftersom det kan ge bakslag på ditt uppdrag.

9. Specificera din målgrupp

Du kan inte bli framgångsrik i bloggyrket förrän du är säker på din målgrupp. Se till att du uppfyller de krav som tittarna ställer. Om du känner att ett visst ämne får mer uppmärksamhet, försök att lägga upp fler bloggar som är relaterade till det. Detta kommer att spara dig mycket tid och energi samtidigt som du samlar betydande trafik till webbsidan. Be också dina tittare att kommentera sin åsikt på själva blogginlägget. Ju mer du förstår dina tittare, desto effektivare strategier kan du bygga upp.

10. Skapa undersökningar och tävlingar

Genom att genomföra korta undersökningar kommer publiken att hänge sig åt mer praktiska händelser på webbplatsen. Läsarna kommer att känna att du bryr dig om deras synpunkter. Publicera resultaten av undersökningarna och försäkra att du kommer att vidarebefordra statistiken till ytterligare myndigheter. Dessutom kan du ofta anordna tävlingar för att testa kunskapen om ett visst ämne. Erbjud vinnarna vissa förmåner, så kommer det att locka fler besökare till webbplatsen.

11. Känn din konkurrens

Håll regelbunden koll på de webbplatser som kan ge hård konkurrens till ditt innehåll. Se till att alla senaste nyheter ska vara live på din webbplats före deras. Det kommer också att sätta dig framåt i SEO-poängen som initieras av sökmotorerna. Ditt innehåll bör vara mer intressant och kreativt för att vinna dessa små tävlingar.

12. Tillåt gästbloggande

Den här tekniken kan tyckas vara föråldrad, men den är fortfarande ganska effektiv. Gästbloggande innebär att du ber din tittare att lägga fram sitt perspektiv på ett visst ämne. När du har samlat in tillräckligt med innehåll kan du publicera dem efter ordentlig redigering. Detta kommer att stärka tittarnas förtroende eftersom de kommer att känna sig viktiga. Dessutom kan det fungera som en bas för dina framtida uppladdningar på webbplatsen.

13. Optimera ditt innehåll med LSI-nyckelord

Tillsammans med nyckelord gillar Google numera att förstå ämnen. För att låta Google förstå ditt ämne spelar LSI-nyckelord den mest avgörande rollen. Dessa nyckelord är faktiskt ord och fraser som är relaterade till ditt primära nyckelord. LSI Graph är ett sådant verktyg som hjälper dig att hitta LSI-nyckelord relaterade till ditt ämne.

besokare sajt

14. Stjäl dina konkurrenters trafikkällor

Det kommer att vara mycket produktivt för din webbplats om du är medveten om dina konkurrenters trafikkällor. Du kan känna till dina konkurrenters trafikkällor via verktyg som SimilarWeb. Det visar inte bara en översikt över en webbplats trafik utan även exakt information om deras webbplatsbesökare.

15. Minska din avvisningsfrekvens

Med en hög avvisningsfrekvens på en webbplats kan SEO, sidvisningar och konverteringar på en webbplats skadas. Det är också en av de viktigaste ranking-signalerna. För att minska avvisningsfrekvensen bör webbplatsägare optimera sidans laddningstid, göra innehållet mer lättillgängligt genom smart formatering, använda sidebar widgets och kampanjer sparsamt.

Artikeln är inspirerad av: https://www.smallbusinessbonfire.com/keep-visitors-in-websi/

Du bör optimera din webbplats för relevans, plus att lägga till enkla och tydliga CTA är också effektivt i detta. Det är också viktigt att införliva en logisk och användbar intern länkstruktur. Din webbplats bör också vara lätt att söka. För att behålla besökarna på din webbplats bör den också vara optimerad för mobiler, plus att din webbplatsnavigering bör vara enkel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *