Bästa sättet att använda forum för att utveckla din blogg

Varför är forum användbara för bloggare?

För nya bloggare som vill hitta fler läsare och få sin blogg att växa kan forum vara en värdefull resurs. Även om forum kanske inte direkt leder till ett stort antal besökare till din blogg finns det betydande fördelar med att delta i forum.

Lista på fördelar med forum vid bloggande

1. Du kan lära dig av andra och få dina frågor besvarade. Den information du får kan göra skillnaden mellan att ha en genomsnittlig blogg och en framstående blogg.

2. Du kan hjälpa andra genom att svara på deras frågor. Om du kan vara en värdefull informationskälla för andra kommer de att komma ihåg dig och är mer benägna att bli läsare eller hänvisa andra läsare till dig.

3. Forum är ett utmärkt sätt att nätverka med andra bloggare. Bloggandet är till sin natur mycket gemenskapsorienterat. Alla framgångsrika bloggare har på ett effektivt sätt skapat nätverk med andra. Ditt nätverk kan vara en källa till information, råd och länkar.

bloggar och forum

4. Du kan använda en signatur som innehåller en länk till din blogg. Om du aktivt deltar i forum med en länk i din signatur kommer vissa andra användare att klicka sig vidare för att besöka din blogg. Även om den här typen av trafik är trevlig är det inte det bästa som forum har att erbjuda.

5. Du kanske kan marknadsföra dina blogginlägg. De flesta forum har särskilda platser där du får annonsera eller marknadsföra ditt eget arbete. Precis som punkt 4 är denna trafik fördelaktig, men den bör inte vara ditt fokus när du använder forum.

Hur kan du använda forum på ett effektivt sätt?

Som vi redan har sett finns det mycket potential med forum. De flesta bloggare som försöker driva trafik via forum använder dock inte de mest effektiva metoderna. Även om det finns sätt att få besökare till din blogg direkt från forum (punkterna 4 och 5 ovan) är det mycket osannolikt att den trafiken uppgår till något betydande. De flesta forumanvändare är inte där för att hitta andra bloggar att läsa, så det är svårt att generera stora resultat med denna metod.

Här är istället några tips för att maximera potentialen i forum

1. Planera in tid för att använda dem: Även om forum är en utmärkt resurs för bloggare kan de också vara en enormt tidskrävande aktivitet om du inte är försiktig. Om du planerar dina aktiviteter i förväg kan du vara säker på att delta i forum utan att offra tid som du behöver för andra prioriteringar.

2. Ge hjälp och feedback till andra. Detta är det bästa sättet att bli erkänd på forum och få andra att lägga märke till dig. Var inte rädd för att ställa dina egna frågor till andra, men fokusera på att ge hjälp så kommer du snabbt att öka ditt värde för andra forummedlemmar.

3. Fokusera på nätverkande, inte på direkttrafik. Nyckeln till att effektivt använda forum är att fokusera på att bygga relationer med andra bloggare. Tidigare nämnde vi att klicktrafik inte är det bästa som forum har att erbjuda, utan nätverkande. Forum kanske inte dyker upp i din statistik som stora trafikkällor, men du kan träffa andra bloggare på forum som slutar med att länka till dig, eller som är villiga att lägga upp en av dina artiklar på sin blogg. Det är här som forum verkligen blir värdefulla och det är här som ansträngningarna bör ligga.

forum och bloggar

4. Be om feedback från andra forumanvändare. De flesta forum har ett område där du kan presentera dig själv och få feedback från andra användare. Bloggrelaterade forum har ofta en plats där du kan ge en länk till din blogg och få de andra användarnas åsikter om din bloggs utformning och innehåll. Var noga med att be om denna feedback på lämpliga ställen.

Vissa forum är inte vänligt inställda till denna typ av kommunikation om den inte sker i de avsedda områdena. När jag utformade min blogg petterhedman.se fick jag en del värdefull feedback från andra som jag kunde använda för att förbättra utformningen (en del av den har jag fortfarande inte hunnit med ännu).

 

5. Använd en effektiv signaturfil. När du skriver på forum kommer dina meddelanden att innehålla en signaturfil som kan (och bör) innehålla en länk till din blogg. Istället för att bara ge en länk till din blogg, ge en snabb beskrivning av bloggen eller något annat som intresserar andra.

6. Följ dina meddelanden och bygg upp en kontinuerlig kommunikation. De flesta forum skickar e-post till dig när någon har svarat på ett av dina meddelanden. Se till att läsa svaren och försök att delta i en fortsatt dialog. Detta är en stor del av nätverkande.

7. Var artig. Den här borde vara självklar, men ibland är det inte normen. Om ditt mål är att nätverka och bygga relationer kan du snabbt förstöra dessa möjligheter om du är oförskämd eller nedvärderande mot andra.

Ha rätt fokus och använd rätt forum

8. Fokusera på ett eller två forum: Med det stora antalet tillgängliga forum är det frestande att försöka använda dem alla. Vad som vanligtvis händer om du försöker detta tillvägagångssätt är att du inte använder något av forumen tillräckligt mycket för att verkligen kunna nätverka effektivt med de andra användarna. Åtminstone när du först börjar använda forum bör du fokusera på ett eller två. Den fokuserade strategin kommer att ge den bästa potentialen för nätverkande. När du har använt ett visst forum ett tag och känner att du skulle kunna vara mer effektiv någon annanstans, gå vidare och prova ett av de andra forumen.

win-win

9. Använd en avatar eller bild om möjligt. Med en avatar är det troligare att andra användare kommer ihåg att de har sett dig på andra delar av forumet. Det bidrar till att bygga upp din identitet.

10. Fokusera på de ämnen som du känner till väl. De flesta forum kommer att täcka en mängd olika ämnen. Om du vill skapa nätverk genom att ge hjälp och stöd till andra får du bäst resultat om du fokuserar på ämnen som du kan bäst.

Sök alltid Win-Win

11. Leta efter win-win-möjligheter. En av nycklarna till effektivt nätverkande är att hitta win-win-situationer. Om du träffar andra bloggare som skriver om samma ämnen som du, försök hitta områden där ni kan hjälpa varandra. Kanske kan du skriva ett gästinlägg för en annan bloggare och ett visst ämne som du känner till väl. Detta skulle vara bra exponering för dig och ge värdefullt innehåll för den andra bloggaren. Länkutbyten är också vanliga.

Sammanfattning forum och bloggar

detta är mina bäst tips för hur du kan använda forum för att skapa en framgångsrik blogg smt skapa dig själv ett namn i din nisch. Du kommer ju även att hjälpa människor med deras frågor och problem, så det är win-win vad gäller forum och ditt bloggande. Jag har själv skapat mig viss framgång genom att vara aktiv på forum samt dela med mig av mina egna erfarenheter, framgångar och misslyckanden runt om på Internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *