Affiliate kampanj: Hur skapar man framgång med affiliate kampanjer?

Skapa inkomst med affiliate kampanjer

Vill du tjäna en liten passiv inkomst på din webbplats? Ja, det skulle jag också göra. Affiliate-marknadsföring är ett utmärkt sätt att tjäna passiva inkomster. Problemet är att du inte vill att det ska gå fel när du genomför din affiliate-kampanj.

I den här artikeln kommer jag att diskutera några reklamregler för affiliatemarknadsföring (jag menar allvar – det finns riktiga regler) samt tips som hjälper dig att tjäna extra pengar utan att irritera dina läsare. Om du gör det rätt kommer dina läsare att klicka på dina affiliatelänkar och hjälpa dig.

kampanj affiliate

Det viktigaste för en framgångsrik affiliate-kampanj

Låt oss börja från början. För att tjäna pengar med affiliate-marknadsföring behöver du besökare på din webbplats. Gör inte du det? Inga besökare, inga klick, inga pengar. Jag ska berätta hemligheten bakom att få fler besökare till din webbplats. Det är enkelt: skriv regelbundet innehåll (och det är ännu bättre om det är innehåll av god kvalitet).

Om du är villig att investera i din webbplats genom att regelbundet skriva kvalitetsinnehåll är det troligen mer sannolikt att du lyckas med en affiliate-kampanj. Mitt mål för den här webbplatsen är att publicera en artikel minst en gång per dag. Det finns bloggare som skriver flera bra artiklar dagligen.

Hur ofta publicerar du nytt innehåll på din webbplats?

Hur väljer man affiliateprogram?

Det finns många produkter och företag som erbjuder affiliateprogram, men du bör inte välja vilken som helst. Nyckeln till framgång är att välja produkter som du personligen gillar (produkter som du gillar att prata om), oavsett om du är affiliate eller inte. Det är mycket enklare att marknadsföra en produkt som du gillar, och du kan dessutom integrera affiliatelänkar på ett mer naturligt sätt i ditt innehåll (se nedan). Att göra en hel försäljningspresentation för produkter som du aldrig har använt får dig att se ut som en skitstövel.

Har du produkter som du gillar och som har ett affiliateprogram?

affiliate kampanjer

Här är några enkla sätt att ta reda på det:

1. Gå till den aktuella produktens webbplats, titta längst ner på webbplatsen och leta efter en lista med texten ”affiliate program”. Du kan till exempel gå till Amazon och registrera dig. Alternativt kan du registrera dig på webbplatser som Affilinet, som erbjuder olika betalningssystem.

2. Gör en Google-sökning: ”affiliate program COMPANY/PRODUCT”.

När du ser att ett visst företag eller en viss produkt har ett affiliateprogram följer du bara stegen för att bli affiliate. Det finns vanligtvis ett kort formulär som du måste fylla i. När du är godkänd kommer du att få ett meddelande från företaget via e-post om hur du ska gå vidare.

Hur du bäddar in affiliatelänkar i ditt innehåll

För mig är detta den enklaste delen av en affiliate-kampanj, och kanske för dig också. Skriv om det du gillar. Om du bara deltar i affiliateprogram för produkter som du använder och gillar är det naturligt att prata om dessa produkter när du skriver. Om du inte redan har bör du börja tala om dem. Ett annat sätt att använda affiliatelänkar är att skriva artiklar som produktbeskrivningar. Att visa dina läsare hur man använder (eller olika sätt att använda) en produkt är ett bra sätt att naturligt inkludera affiliatelänkar i ditt innehåll.

Använd snygga affiliate länkar

Här är ett test. Vilken länk skulle du ha klickat på? :

1. Https: // petterhedman.se/ ? Utm_source=A*utm_medium=Link*utm_campai gn=A*utm_mrl=822
2. Http: // petterhedman.se/affiliation
3. Jag uppmärksammar inte länkarna och bryr mig inte om dem.

Kanske är jag den enda i mängden, men jag håller alltid muspekaren över en länk och tittar på webbadressen i webbläsaren innan jag klickar. JAG VILL VETA VART JAG ÄR PÅ VÄG. Låt oss erkänna att vissa länkar ser rudimentära ut. Jag vill hellre presentera en ren länk med ett meningsfullt namn. Om du använder tillägget Pretty links är det också lättare att hantera länkarna i ditt innehåll. Det är det som jag använder på min blogg.

affiliate kampanj

Var kan du placera banners eller annonser på webbplatsen?

Hittills har jag fokuserat på att integrera affiliatelänkar i ditt innehåll, men det finns tillfällen då du vill använda en bannerannons (det är inte alla affiliateprogram som ger dem, men de flesta gör det). Var kan du placera dem?

Svaret: var som helst.

De kan placeras i din rubrik, ditt sidofält, dina arkivsidor, dina artiklar osv. Var som helst. Men överdriv inte. Precis som med affiliatelänkar måste du använda bannerannonser på ett klokt sätt. Kom ihåg: syftet med din webbplats är att kommunicera och engagera med bra innehåll. Det får inte vara en reklamplats utan intresse.

Bonus

Om du har prenumeranter som har anmält sig till ditt nyhetsbrev kan du skicka dem ett e-postmeddelande om en produkt som kan hjälpa dem. Antingen genom att inkludera en affiliatelänk direkt i e-postmeddelandet eller genom att länka till en artikel där affiliatelänkar ingår.

Är dina affiliate-kampanjer framgångsrika?

Nu ber jag dig att omsätta tipsen i praktiken på din egen webbplats. Om du har andra tips (eller till och med en annan åsikt/erfarenhet än min), lämna en kommentar och låt oss prata!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *