Affärsblogg och affiliatemarknadsföring: Bra kombo?

Bör du använda dig av affiliate-marknadsföring på en affärsblogg?

Jag tror att onlineföretag ofta tjänar på att diversifiera sina intäktsströmmar. I klartext betyder det att du har mer än bara ett sätt att tjäna pengar. Precis som en investerare råder dig att diversifiera din investerings-portfölj för att minska risken, föreslår jag att du kan göra samma sak med ett onlineföretag. Att diversifiera dina intäktsströmmar har inte bara en god chans att ge dig mer pengar, utan också att förhindra att dina intäkter hickar.

Affiliate-marknadsföring kan vara en del av ett onlineföretag

Låt oss säga att dina pengar kommer från frilanstjänster. Vad händer om du upplever en torrperiod och inte får några kunder på ett tag? Vad händer om du har svårt att få en kund att betala i tid? Vad händer om en affär som du trodde var ”säker” går i stöpet? Utan ytterligare intäktsströmmar kan du få det svårt.

affärsblogg affiliatemarknadsforing

Innehåll och intäkter tillsammans

Förutom att ge dig fler (och stabilare) intäkter ger affiliate marketing dig också innehåll. Detta beror på att människor älskar att läsa recensioner om något innan de köper det. Faktum är att en nyligen genomförd undersökning visade att människor föredrar att läsa bloggar för produktinformation framför andra källor eftersom de litar mer på dem.

Detta passar väl in i ditt behov av att producera relevant innehåll. Fast i det här fallet gynnar ditt innehåll dig på mer än ett sätt. Ditt innehåll kommer att åstadkomma samma saker som det normalt gör för dig, till exempel öka din trovärdighet och utbilda dina kunder. Men det kommer också att ge dig ytterligare ett sätt att tjäna pengar från affiliateförsäljning.

Problemet med affiliatemarknadsföring

Affiliateförsäljning är inte nödvändigtvis lätt. Varför? Girighet kontra förtroende, det är därför.

Dina läsare måste lita på dig, annars kommer de inte bara att misslyckas med att köpa via dina affiliate-länkar, utan de kommer också att sluta läsa din blogg. Men folk blir giriga och gör misstag utan att ens inse det. Du kanske inte ser dollartecknen blinka i dina ögon, men andra människor gör det.

Det enda sättet att undvika detta som jag känner till är att alltid se till att du sätter dina kunder och läsare först, oavsett vad som händer. Sanningsfrågan är följande: Skulle du rekommendera en produkt eller tjänst även om du inte var affilierad?

En bra tumregel är följande: Om du själv använder och gillar en produkt eller tjänst är det okej att rekommendera den till andra. Att få ersättning för det är inte fel. Har du en bra produkt eller tjänst som du gillar och använder är det naturligt att du rekommenderar den och ett plus om du kan få betalt en liten provision för att du hjälpt både företaget samt dina besökare att förbättra sitt liv på något sätt.

affiliate affarsblogg

Ingen tror på dina regnbågar

Men du har inte kommit ur skogen än. Hur du recenserar något spelar roll. Om du ständigt bara har positiva recensioner kommer folk att börja misstänka att du säger vad som helst bara för att tjäna pengar på affiliateförsäljning. Det är nästan omöjligt att återhämta sig från en sådan brist på förtroende.

Med andra ord måste du vara kritisk i dina recensioner, annars har du ingen verklig trovärdighet. Säg sanningen om hur du upplever en tjänst eller produkt. 

Prata om vad som är både bra och dåligt med en produkt eller tjänst som du ser det. Ge dina läsare riktig information som hjälper dem att avgöra om ditt affiliate erbjudande är rätt för dem. De kommer att respektera dig för det och fortsätta att lita på dig.

Använder du dig av affiliatemarknadsföring?

Jag är inte säker på om det är passande eller ironiskt att det inte finns några affiliatelänkar i det här inlägget :). I vilket fall som helst är min fråga till dig: har du gjort affiliate-marknadsföring? Hur går det för dig? Jag tror absolut att det går att kombinera, men du lär gå varsamt fram och skapa det förtroende som gör att dina besökare köper de tjänster och produkter du promotar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *