4 bästa SEO-tips: Innehållsproduktion på din blogg

Bästa tips för att skapa innehåll på din webbplats

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren expert på SEO vet du att bra och värdefullt innehåll är hjärtat i varje SEO-kampanj. Högkvalitativt innehåll kan bidra till att förbättra inte bara din webbplats SEO-prestanda, utan även värdet av din webbplats i allmänhet. Att producera innehåll, särskilt artiklar, för din webbplats kräver en viss finess. Det tar tid, det är arbetsamt och det kräver kunskap för att stå ut och vara värt att läsas samt överleva tidens tand på Internet.

Aktuellt, men ändå tidlöst

Den bästa typen av artiklar du kan lägga upp på din webbplats är den tidlösa typen. Det innebär att artiklarna fortfarande är användbara även några månader – eller år – efter den dag då de publicerades. Du kommer att kunna njuta av en stadig ström av trafik med hjälp av tidlösa artiklar som användarna verkligen finner användbara.

 

SEO tips innehall

Tidlösa artiklar indexeras också av sökmotorer. Ju fler artiklar du har, desto högre rankas du i sökresultaten. De långsiktiga effekterna är helt enkelt för bra för att missas; du kan ligga kvar på första sidan i sökresultaten utan att behöva tillämpa komplicerade SEO-taktiker.

Lägg till sökfraser

Förr i tiden älskade SEO-experter att lägga till så många sökord som möjligt i en artikel. På den tiden kan praxis att översvämma användarna med nyckelord verkligen hjälpa till med SEO-prestanda. I dag är dock sökmotorerna mycket, MYCKET smartare än så.

I stället för nyckelord rankar sökmotorerna nu webbplatser utifrån artikelns läsbarhet, relevans och andra faktorer. I stället för att lägga till nyckelord i artikeln bör du verkligen fokusera på att lägga till sökfraser.

Till exempel är ”bilförsäljare” ett utmärkt sökord att rikta in sig på. Du behöver dock inte lägga till nyckelordet upprepade gånger i de artiklar du producerar. Istället kan du använda sökfraser som ”tips om att köpa begagnad bil” för att skapa en mer läsbar artikel som har generisk inverkan på dina SEO-insatser.

Regelbundna uppdateringar är bäst

Undvik att publicera artiklar och nytt innehåll oregelbundet. Publicera i stället artiklarna regelbundet och i jämn takt. De regelbundna uppdateringarna ger två huvudsakliga fördelar. För det första vet dina användare när de kan förvänta sig nya artiklar efter några besök, vilket gör att du kan behålla fler av dem och bibehålla ett jämnt flöde av trafik.

Besökare och Google älskar nytt kvalitativt innehåll

Den andra fördelen med regelbundna uppdateringar är själva webbplatsens SEO-prestanda. Eftersom crawlers numera kontrollerar om det finns uppdateringar regelbundet, kommer en webbplats med regelbundna uppdateringar att bidra till att hålla din webbplats på första sidan i sökresultaten.

seo optimerat innehall

Tid, tålamod och kraft behövs för att skapa bra innehåll

Låt oss inte glömma att regelbundna uppdateringar inte alltid är lätt. Att skriva högkvalitativa artiklar tar tid och kraft, men det betyder inte att det är svårt att hålla din webbplats uppdaterad. Som en del av de bästa SEO-tjänsterna som för närvarande är populära kan du faktiskt få artiklar producerade för din webbplats till bra priser. Jag kommer att skapa en tjänst där jag producerar artiklar, optimerade för Google och besökaren till överkomliga priser! Du kommer hitta dessa tjänster inom kort här på bloggen/sajten,

Låt dina artiklar stödja varandra

När du skapar relaterade artiklar eller lägger upp artiklar som hänvisar till andra artiklar på din webbplats, använd korslänkning till din fördel. Du kommer inte bara att kunna öka dina användares tid på webbplatsen, utan du kan också dra nytta av SEO-fördelarna med intern länkning. Tillsammans med en bra sitemap och tydliga, SEO-vänliga url:er kan du utan problem få fler sidor på din webbplats att dyka upp i sökresultaten.

Internlänkning är verkligen en sak som många nybörjare inom SEO, men även mer erfarna sökmotoroptimerare överser och inte använder bra nog. Det finns massa placeringar och relevans att vinna på när du använder dig av internlänkar inne på din sajt. Inget blogginlägg skall vara en sk orphan post. Se till att använda denna enkla teknik för att ranka bättre samt behålla dina besökare inne på din sajt längre.

Sikta på Long Tail till att börja med

Sikta in dig på sk Long Tail till att börja med så du får dina artiklar att synas alls i början av din blogg karriär. Ju starkare din sajt blir och ju mer kvalitativt innehåll du producerar desto starkare blir din sajt och på det viset kan du framöver sikta in dig på tuffare söktermer hos Google och på det sättet driva ännu mer trafik till dig, dina erbjudanden och dina bloggposter.